VIĐALA SAM DA U AZIJI NOSE MASKU I PRE KORONE ZBOG GRIPA: Snežana je rekla OVO, a onda je usledio VERBALNI POKOLJ
Koronavirus, ilustracija, Foto: Printscreen, Profimedia, Emilija Jovanović

nije ni slutila šta će izazvati

VIĐALA SAM DA U AZIJI NOSE MASKU I PRE KORONE ZBOG GRIPA: Snežana je rekla OVO, a onda je usledio VERBALNI POKOLJ

Kako je rekla, osetila je veliku potrebu da se oglasi povodom ove teme, i njen stav je jasan, zaštitne maske moraju da se nose....

Objavljeno:

Snežana Radojičić je na svom Fejsbuk profilu iznela svoj stav kada je nošenje zaštitnih maski u pitanju, ali nije ni slutila kakvu buru će izazvati na ovoj društvenoj mreži.

Naime, kako je rekla, osetila je veliku potrebu da se oglasi povodom ove teme, i njen stav je jasan, zaštitne maske moraju da se nose.

- Vidim na Tviteru, a i ovde velike polemike oko (ne)nošenja maski. Pošto je to stvar koja se tiče svih nas, bez obzira na to gde živimo, osećam potrebu da kažem svoje mišljenje o tome. Ja sam ZA nošenje maski na javnim mestima i za držanje fizičke distance. U Čileu je to obavezno već sedam meseci dok se u većini gradova sve to vreme život uglavnom normalno odvijao. Maska nije simbol neslobode, nego simbol razdvajanja odgovornih od neodgovornih. Pre virusa provela sam skoro punih sedam godina u Aziji. I tamo su se maske nosile ne samo zbog zagađenja, nego kad ste bolesni, vi stavite masku, da ne biste zarazili ostale. Jeste često nezgodno, posebno ako nosite naočari ili obavljate niki fizički posao. Ali se može navići i naći model koji vam više odgovara. Što se tiče nepoverenja u Krizni štab kao razlog da se maska ne nosi - to je kao kad biste rekli da nećete da poštujete sobraćajne propise u vožnji, jer vam je proizvođač kola uvalio loš model. Time što ćete povrediti ili usmrtiti nekog ni krivog ni dužnog vratićete proizvođaču milo za drago?

Na svim mojim videima, kad god sam u gradovima ili među ljudima, ja imam masku. I ne osećam da je moja sloboda zbog toga umanjena. Ne brkajte pojmove slobode i odgovornosti. Ja sam slobodnija od 99% ljudi na planeti, ali sam odgovorna, i ako postoji promil šanse da naudim drugom, ja ću radije izabrati da izgledam smešno, da dišem teško i da mi se magle cvikeri, samo da odstranim i taj promil. Meni je moja savest najsvetija zastava, a vi - svako prema svojoj. Ali samo da znate da bez mirne savesti nema ni slobode, navela je Snežana.

Vidim na Twitteru a i ovde velike polemike oko (ne)nošenja maski. Pošto je to stvar koja se tiče svih nas, bez obzira na...

Posted by Snežana Radojičić on Субота, 17. октобар 2020.

Ipak, bilo je i onih koji ne dele njen stav, i smatraju da zaštitne maske ne mogu da nas zaštite od korone, već nas samo tlače i potčinjavanju.

- "Pa nosi ti masku, ko ti brani nemoj mene da maltretiras.Ili se lepo vakcinišeš i završiš priču. Zaštićena si od svega i od svih. I od ovih sto ne nose masku i od korone", "Može se svašta navići, ciga naviko konja da ne jede. U Azili su poslušan narod, šta god da im se kaže oni urade", "Ode čovek iz malog sela ali selo iz čoveka ne"," Evo ja se prvi put ne slažem sa tobom u nekim stvarima ali to ne znači da te manje cenim i poštujem! Zato je svet šaroliko mesto puno različitosti", "Ne znam al mene maska guši.. al baš jako guši ako je imam više sati zaboli me grlo (pri tom menjam masku na svaki 1sat i 30 minuta .. al džabe od nje počinje sve da me svrbi i na kraju me boli grlo", samo su neki od komentara na njen status.

Koji je vaš stav po ovom pitanju? Da li nosite zaštitne maske i verujete da one štite od koronavirusa? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.