NEĆEMO SLAVITI NOVU GODINU?! Tiodorović otkrio kada će biti pik trećeg talasa, MORAMO DOBRO DA SE PRIPREMIMO
Tiodorović otkrio kada će biti pik trećeg talasa, Foto: Prinstcreen

EPIDEMIJA BUKTI

NEĆEMO SLAVITI NOVU GODINU?! Tiodorović otkrio kada će biti pik trećeg talasa, MORAMO DOBRO DA SE PRIPREMIMO

Podsetimo, prva je doček Nove godine otkazala Budva u kojoj su tradicionalno nastupale najveće zvezde sa prostora cele eks Jugoslavije

Objavljeno:

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19, dr Branislav Tiodorović, pik epidemije korona virusa očekuje u novembru i decembru.

Kako kaže, "svi moramo dobro da se pripremimo za ono što nas očekuje krajem godine".

- U Evropi epidemija bukti, imamo epidemiju koja je ponovo u talasu. Da li je to treći talas ili drugi talas nije bitno. Ovo je još uvek daleko od pika, pik će verovatno biti u novembru ili decembru - kazao je Tiodorović.

Kaže i da nijedna država nije pusto ostrvo, i da smo posebno u regionu, svi povezani i oslonjeni jedni na druge.

- Ovo je jedna teška situacija, koja suviše drugo traje. Ovaj deo Evrope je ušao u osmi mesec epidemije, što je izazvalo i ozbiljan premor zdravstvenog sistema, koji se nalaze na ivici izdrživosti - naveo je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, "praktično iste mere sprovode se u Evropi i mnoge države uvode i nošenje maske na otvorenom". U Srbiji je trenutno na snazi preporuka nošenja maske na otvorenom.

- Dok god ne dođe vakcina, dok ne budemo sigurni da će ta vakcina biti uspešna, mi nemamo veliki izbor. Još uvek lek koji će da zaustavi koronu nije na vidiku - poručio je Tiodorović.

Dakle, kako stvari sada stoje, ako se obistine prognoze o piku tpokom novembra i decembra, teško je verovati da ćemo u Srbiji imati organizovanog dočeka Nove godine na gradskim trgovima.

Podsetimo, prva je doček Nove godine otkazala Budva u kojoj su tradicionalno nastupale najveće zvezde sa prostora cele eks Jugoslavije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.