Treći je dan kako sam ostavila cigarete: Očaj, tuga, plače mi se! A borba me tek čeka! (FOTO)

DNEVNIK JEDNOG PUŠAČA, 3.DEO

Treći je dan kako sam ostavila cigarete: Očaj, tuga, plače mi se! A borba me tek čeka! (FOTO)

Sanjam loše, budim se često. Možda bi trebalo da odem na odvikavanje. Prvi put mi pada na pamet da možda neću istrajati u ovome
Objavljeno:

Prolazi treći dan. Kriza je konačno popustila. Danas mi je mnogo bolje. Probudila sam se i po prvi put nisam osetila potrebu da zapalim. Kafu sam popila bez problema i nisam obraćala pažnju na želju za cigaretom, koja je zaista manja. Drugi je dan kako sam ostavila cigarete: Ljudi, ovo je pakao! (VIDEO) (FOTO) Nije u potpunosti nestala, samo se smanjila. Mislim da ću uspeti.

Jelena Vučetić
Ono što je možda najviše doprinelo ovom stanju jeste razgovor s Biljanom Vujadinović, specijalnim pedagogom za bolesti zavisnosti, koju sam kontaktirala danas. Oko pola 11 ruke su počele da mi se tresu. Popila sam litar mleka i još toliko vode, ali nije pomoglo. Odlučila sam da pozovem stručnjaka. Biljanu već godinama radi u Bali detoks centru i pomaže ljudima da se izbore s bolestima zavisnosti. Odlučila sam da ostavim cigarete: Dan prvi - kao u paklu! Sve i svi me nerviraju! (FOTO) - Nikotinska zavisnost je druga u svetu, po kategoriji. Odmah posle heroina. Suština je da ne može da se prestane - sačekala me je uz rečenicu i tu me je potpuno šokirala. Nemoguće! Kako? Pa meni je DANAS DOBRO. JA DANAS NE ŽELIM CIGARETE. I to izgleda ne znači ništa, jer je sledeća informacija srušila sve moje iluzije: Za psihološko odvikavanje od cigarete, potreban je 21 dan, a za fizičko od 6 meseci do jedne godine!!! Potpuno sam potonula. Taman sam pomislila da sam postigla nešto i sve je palo u vodu. Očaj. Tuga. Plače mi se. Trudim se, a borba me tek čeka. Ceo dan mi se plače. Pokušala sam da povežem to s cigaretama i saznala sam da veza postoji. Hormon sreće koji se nalazi u hipotalamusu blokiran je od nikotina. Iako sam prestala da pušim, on je i dalje blokiran. Razdražljivost i nervoza usko su povezane s tugom. Nakon razgovora s Biljanom, zapala sam u potpunu depresiju. Plašim se da neću uspeti i da ću pokleknuti.
Jelena Vučetić
Za vikend me čeka rođendanska proslava. Tamo će biti dosta ljudi, mnogo dima i alkohola. Kako ću to izdržati? Razmišljam da ne idem. Od predivnog jutra, sve se pretvorilo u pakao. Ne komunicira mi se ni sa kim. Želim da budem sama, da odem kući da se isplačem. Naručila sam elektronsku cigaretu. Trebalo bi da mi stigne ujutru. Nikotinski flastere nisam kupovala jer verujem da ne pomažu. Sanjam loše, budim se često. Možda bi trebalo da odem na odvikavanje. Prvi put mi pada na pamet da možda neću istrajati u ovome. (Dunja Čavić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.