ZORANA MIHAJLOVIĆ JE TAKO UNIŠTILA JOVANU STOJKOVIĆ DA ĆE OVU BITI SRAMOTA DA IZAĐE NAPOLJE: Obrisala je POD s njom
Zorana Mihajlović i Jovana Stojković, Foto: Marina Lopičić/Youtube

BRUTALNO

ZORANA MIHAJLOVIĆ JE TAKO UNIŠTILA JOVANU STOJKOVIĆ DA ĆE OVU BITI SRAMOTA DA IZAĐE NAPOLJE: Obrisala je POD s njom

Jovana Stojković rekla je, između ostalog, da su razmirice deo života i braka i da "samo budale i plaćenici" mogu tvrditi da veza između muškarca i žene može biti nekonfliktna

Objavljeno: 07:44h

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila je nastup liderke pokreta Živim za Srbiju Jovane Stojković kao relativizaciju nasilja nad ženama, što je opasno i čime se šalje pogrešna poruka društvu koje u poslednjih 10 godina broji više od 300 ubijenih žena u porodičnom i parnterskom nasilju.

- Pitam se kako jedna žena može da opravdava nasilje nad drugim ženama i da ih stavlja na stub srama optužujući ih čak i da lažno svedoče da su žrtve nasilja? Da li je to društvo za koje se bori Jovana Stojković? Društvo u kojem se nasilje relativizuje, a žene vređaju? Poručila bih gospođi Stojković da ne omalovažava žene, jer da se žene nisu borile za rodnu ravnopravnost, pitanje je da li bi i ona danas bila u politici. Žalosno je samo što svoj glas ne koristi da pomogne drugim ženama već ih ponižava - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je u saopštenju za javnost istakla da će se uvek kao i do sada boriti da žene kao i muškarci imaju jednake mogućnosti da ostvare sve što žele i poručila ženama da budu solidarne i da podržavaju jedna drugu.

- Mi koje smo danas na pozicijama da donosimo odluke, imamo zadatak da stvaramo jednake uslove da se žene uključe u politički i ekonomski život zemlje, u sve sfere društva. Ovakvi žalosni i maligni ispadi su neprihvatljivi i ne mogu zaustaviti naš put ka razvijenoj, modernoj Srbiji dostojnoj svih građana i građanki - izjavila je Mihajlovićeva.

Na skupu protiv obavezne vakcinacije na kojem je sinoć u centru Beograda učestvovalo više stotina pristalica Pokreta Živim za Srbiju, predsednica tog pokreta Jovana Stojković rekla je, između ostalog, da su razmirice deo života i braka i da "samo budale i plaćenici" mogu tvrditi da veza između muškarca i žene može biti nekonfliktna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.