Mutavi, Majmun, Budala: Kako su mafijaši i opasni momci Srbije dobijali nadimke? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

ljubi ih majka!

Mutavi, Majmun, Budala: Kako su mafijaši i opasni momci Srbije dobijali nadimke? (FOTO) (VIDEO)

Opasni momci, a nadimci "slatki" i neozbiljni. Kako se to dogodilo?
Objavljeno: 12:08h

Momci beogradskog podzemlja obeležili su decenije iza nas, i uvek izazivali mnogo pažnje. Kom klanu su pripadali, koje automobile su vozili, koje žene su vodali...Sve nas je to zanimalo jako! A da li ste se ikada zapitali kako su dobijali svoje nadimke, koji su nekada bili i vrlo "neprikladni" opasnim momcima za kakve su se predstavljali.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nadimak im je menjao ime i prezime, oslikavao karakter, a pojedine nadimke nisu voleli. Kriminolozi kažu da su im nadimci mnogo znači kada je reč o kriminogenoj osobi, jer može da oslikava karakter i psihologiju osobe na načine na koje ne možete ni da zamislite.

Dobija se u ranim danima adolescencije i uvek je deo "uličnog žargona".

Pa da počnemo!

Arkan - da li znate njegov nadimak pre ovog?

A s kim drugo, već s Arkanom!

foto: Profimedia

Arkan je nadimak dobio po omiljenom strip junaku, čarobnjaku Arkanusu, ali malo ko zna za njegov drugi nadimak, koji je zabeležen u policijskim spisima - Hibrid. Ovo je njegov nadimak iz mlađih dana.

Konačno otkrivena misterija Arkanovih sefova: U njima je bilo bogatstvo, a Ceca je imala ključ!

Legija, ali i Cuca

foto: Profimedia

Milorad Ulemek je nadimak dobio jer je služio Legiju stranaca. To je bar lako objasniti. Ipak, nije to jedini nadimak koji je ovaj opasni momak imao. Zbog tetovaže na vratu imao je i nadimak Ruža, a devojke su ga, kruže urbane priče, zvale Cuca, a to nikako nije voleo.

Arkanov kum - Bombona

Mileta Đorđevića su zvali bombona jer je sa sobom uvek nosio kesicu istih bombona. Milan Đorđević Bombona, kum Željka Ražnatovića, ubijen nedaleko od kuće 11. marta 2001. Priča se da je jednom spasio život Arkanu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.