OVO SU PLUĆA PACIJENTA OD 27 GODINA POJEDENA KORONOM: Srpski pulmolog objavio ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK! (VIDEO)
Zastrašujuće, Foto: FACEBOOK/DEJAN ZUJOVIC

UŽAS

OVO SU PLUĆA PACIJENTA OD 27 GODINA POJEDENA KORONOM: Srpski pulmolog objavio ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK! (VIDEO)

Nova otkrića naučnika sugerišu da kovid uništava ne samo pluća, već i moza i srce

Objavljeno:

Prema poslednjim informacijama, do 15. oktobra u 15 časova u Srbiji je registrovano još 203 zaraženih među 6.504 testiranih, a nažalost dve osobe su preminule. Na respiratorima se trenutno nalazi 25 pacijenata.

Dr Kon i ostatak Krizbog štaba kažu da smo već ušli u treći talas epidemije, a iako se čini da je klinička slika zaraženih sada nešto blaža nego u prvom i drugom talasu, opasnost još uvek postoji. Kako ističu naši stručnjaci, dok se ne pojavi pouzdana valcina protiv korone, maske su naš jedini spas.

Nova otkrića naučnika sugerišu da kovid uništava ne samo pluća, već i moza i srce.

O tome kako izgledaju pluća osobe koja je preležala koronu otrkio je beogradski pulmolog Dejan Žujović na svom Facebook profilu.

"Ovako nekada izgledaju pluća pogođena koronom. Od ovoga trenutka ne komuniciram sa debilima koji negiraju virus! Ovo vreme zahteva ljude koji su zdravi u glavi. Držite distancu, maska gde distanca nije moguća. Javite se svojem lekaru ako se ne osećate dobro… Ostajte nam zdravi i živi", napisao je beogradski pulmolog Dejan Žujović, koji je i sam preležao koronu Pokazao je kako izgledaju pluća čoveka obolelog od Covida-19, preciznije mladića starog 22 godine, čija pluća su zbog bolesti izgubila veliki dio svojeg volumena..

Na snimku su plića mladića (27) koji je zaražen korona virusom.

Pulmolog kaže i da se vakcinisao protiv gripa upravo zato što je imao koronu i zato što je svakodnevno okružen s pacijentima. Sumnja, kaže, da će se vakcina protiv koronavirusa pojaviti ove godine.

"Zbog rada s pacijentima i preležanog COVID-19 vakcinisao sam se protiv gripa. Vakcinu protiv korone zaboravite što se ove godine tiče. Ništa se neće pojaviti na tržištu jer je i nemoguće", kaže Dejan Žujović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.