CELA SRBIJA PRIČA O OVOM SNIMKU: Batica se dovezao DO VRHA KABLARA DŽIPOM! Reakcije su neviđene (VIDEO)
I ovo je Srbija, Foto: Adria Media TV

ČUVAMO PRIRODU?

CELA SRBIJA PRIČA O OVOM SNIMKU: Batica se dovezao DO VRHA KABLARA DŽIPOM! Reakcije su neviđene (VIDEO)

Ovčarsko-kablarska klisura spada u red onih područja u Srbiji koja su poznata široj javnosti po svojim prirodnim lepotama

Objavljeno:

Zbog pandemije korona virusa mnoge države su nam zabranile ulaz. Iz tog razloga, ljudi su odlučili da se malo bolje upoznaju sa prirodnim lepotama naše zemlje.

Mnoge atrakcije su zahvaljujući tome postale veoma atraktivne i posećene. Jedna od njih je i Ovčarsko-kablarska klisura.

Ovčarsko-kablarska klisura spada u red onih područja u Srbiji koja su poznata široj javnosti po svojim prirodnim lepotama i spomeničkim vrednostima, koja privlače pažnju već vekovima. Osnovno prirodno obeležje klisure čini reljef, a pre svega upečativljivi masivi Ovčara i Kablara, po kojima je i dobila ime. Malo koja klisura u Srbiji je ukrašena tako uklještenim meandrima ili termalnim izvorima kao ova. Ogrnuta u lepe i tajanstvene šume, sa nezaboravnim pejzažima, još je lepša kad njeno nebo zapara orao ili kliktaj sivog sokola.

I iako se stalno potencira to da treba da čuvamo svoju prirodu, uvek se nađu oni koji ne mare mnogo za to.

Inače se na vidikovac na Kablaru dolazi peške, jedan čovek je ipak došao kolima. Navodi se da je u tom trenutku bilo dosta stranaca, ali je čovek koji je planirao da u pogledu uživa iz svog automobila ipak Srbin.

foto: Printscreen/Facebook

Izgleda da smo sami sebi najveći neprijatelji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.