RADOVAN I VESELIN SU NAJJAČI DUO U SRBIJI: Mladić i njegov pas su NEODOLJIVI, a ono što rade je DIVNO! (VIDEO)
Radovana i njegovu ekipu možete pratiti na njihovom jutjub kanalu ''Izazovi avanturu'', Foto: Privatna arhiva

preporučujemo

RADOVAN I VESELIN SU NAJJAČI DUO U SRBIJI: Mladić i njegov pas su NEODOLJIVI, a ono što rade je DIVNO! (VIDEO)

U današnjoj priči upoznaćete Radovana Kovača koji sa svojim timom, psom Veselinom i kombezom putuje našom zemljom i otkriva njene skrivene lepote

Objavljeno:

Na domaćoj televizijskoj i jutjub sceni pojavilo se novo lice koje je privuklo pažnju i osvojilo simpatije publike. Kuljanin Radovan Kovač odlučio je da spoji ljubav prema prirodi i posao i upusti se u avanturu po našoj zemlji. Na tom putovanju prate ga njegov tim, pas Veselin i čuvena kombeza (kombi) stara 32 godine.

Kako je sve počelo...

Radovan je vlasnik video produkcije koja iza sebe ima niz uspešnih muzičkih spotova, reklama i korporativnih videa. Nakon nekoliko godina rada za druge, sa svojim timom došao je na ideju da snime nešto i za njihovu dušu. S obzirom da su svi ljubitelji prirode i lepota Srbije, krenuli su put Stare planine. Nisu ni slutili da stvaraju prvu epizode svoje buduće emisije ‘’Izazovi avanturu’’ koja danas broji skoro 150 hiljada pregleda na platformi jutjub.

Nakon što je epizoda o Staroj planini objavljena, Radovan i njegova ekipa nastavili su sa svojim životima i snimanjem stvari od kojih žive. ‘’Nismo imali nikakva očekivanja. Vodili smo se logikom da bolje da prilog o Staroj planini podelimo na jutjubu, nego da ostane u fioci’’, navodi Radovan. Međutim, nekoliko meseci kasnije, kontaktirala ih je Balkan trip televizija koja je bila oduševljena njihovim radom, a vlasnik televizije ponudio im je da nastave da snimaju za njega.

foto: Privatna arhiva

‘’Izazovi avanturu’’

Spajajući različite reči, Radovan je došao na ideju da emisiju nazove ‘’Izazovi avanturu’’. Iako je inicijalna ideja o konceptu emisije i samom nazivu potekla od Radovana, njegov tim prihvatio je s oduševljenjem. Ono što ovu ekipu čini posebnom jeste što sve osmišljavaju, snimaju i montiraju sami. Radovan ističe da su montažer Nemanja, kamermani Miljan, Nikola i on pre svega drugari, a potom saradnici, kao i da je ljubav prema prirodi njihov stil života. ‘’Sve radimo s uživanjem i ljubavlju, novac nam u ovoj priči nije bitan. Svaki put jedva čekamo da se upustimo u novi izazov. Boravak u prirodi postao je naš radni prostor’’, navodi.

Do sada su snimili dvanaest neverovatnih epizoda, jedinstvenih na svoj način. Emisije se snimaju jednom u dve nedelje i prikazuju zanimlijve lokacije u Srbiji za koje malo ljudi zna. Lokacije biraju sami i smatraju da u svakom delu Srbije postoje zanimljivosti koje vredi obići.

Posebno dragu epizodu predstavlja im ona iz Svrljiga. ‘’Tu lokaciju i kotlove na reci Belici posećivalo je jako malo ljudi, jer nisu znali za nju. Nakon emitovanja naše epizode pozvao nas je lokalni turistički vodič i rekao da dnevno prima između 50 i 100 poziva, a da u selu Niševac nema više mesta za parkiranje automobila. To je naš suštinski cilj - da ljudima prikažemo neotkrivene lepote Srbije, jer ne znaju šta imamo u našoj državi’’, rekao nam je Radovan.

Kombeza

S obzirom da su Radovan i njegova supruga Ana veliki ljubitelji kampovanja i boravka u prirodi, maštali su da umesto šatora imaju kombi u kom bi mogli da prespavaju. Radovan navodi da je oduvek hteo da kupi stari kombi koji će preurediti po svojoj želji. Neko vreme nije imao dovoljno novca, te je ta želja stavljena je na čekanje. Nekoliko godina kasnije prihvatljivu soluciju pronašao je u jednom kombiju u Kraljevu i svoju ideju pretvorio je u realnost.

‘’Kada sam uzeo kombi i dovezao ga u natrag u Kulu svima je bio ružan, ali ja sam u glavi imao ideju kako ću ga preurediti i srediti. Zajedno sa svojom suprugom osmislio sam sve detalje i krenuli smo u sređivanje. Najviše sam ponosan na cvetni krov koji se nalazi iznutra i svi misle da je to bila suprugina ideja, ali ne - bila je moja!’’, kroz smeh navodi Radovan. Ove godine kombeza puni 32 godine i odlično ih služi. Međutim, s obzirom na njenu starost i činjenicu da je svako Radovanovo putovanje preko 800 kilometara, uvek se dogode neki sitni kvarovi. Tako je i za kombezu svako putovanje postalo avantura.

foto: Privatna arhiva

Omiljeni član ekipe - pas Vesa

Čini se da je najveće simpatije publike pokupio Radovanov pas Veselin, zvani Vesa, koji je nakon treće epizode postao neizostavni član ekipe. Kada je prva emisija o Staroj planini počela sa snimanjem, Radovan je već imao labradora Daču starog 13 godina. ‘’Labradori su psi temperamentom slični meni, zato volim tu rasu i posebno sam vezan za njih. Od prve epizode sam imao želju da povedem Daču sa sobom na putovanje, ali je bio star. Nažalost, ubrzo je uginuo i potom sam odlučio da Vesa, takođe labrador, postane novi član moje porodice’’, rekao nam je Radovan.

Dok je još uvek bio štene, Vesa je putovao sa Radovanom i njegovom suprugom u kombezi. Kada je nastavljeno sa snimanjem epizoda, Vesa koji je imao samo osam meseci, postao je ravnopravni član ekipe i svojim vedrim duhom upotpunio je naredne emisije. Ipak, ukoliko Radovan proceni da je snimanje isuviše opasno za njega, ostaje kod kuće ljut što je ostao uskraćen nove avanture. ‘’Prilikom snimanja epizode na planini Stolovi, Vesa je utrčao među divlje konje i to je bila najkritičnija situacija koja nam se dogodila, ali srećom sve se dobro završilo. Od tada pazimo kada i gde ga vodimo sa nama’’.

foto: Privatna arhiva

Izazovite i vi avanturu!

Radovan poručuje svim našim čitaocima i čitateljkama da izazovu svoju avanturu i da na putovanje ponesu samo jednu stvar - dobro društvo. ‘’Kada imate dobro društvo, nije bitno gde ćete otići, makar i u prvi park u komšiluku, a pogotovo u neku lepu prirodu u Srbiji ili šire, tad je provod zagarantovan! A ako niste ljubitelj prirode već skupocenih hotela, poručiću vam da je svaki hotel u koji odete ograničen na nekoliko zvedica, dok ih u prirodi imate milion’’, rekao nam je Radovan za kraj razgovora.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mirjana Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.