NOVO SRPSKO ŽARIŠTE KORONA VIRUSA: Zarazili se na proslavama pa virus ušao u BOLNICE!
Valjevo je juče bilo drugo mesto po broju obolih od korona virusa, Foto: Printscreen/Youtube/Miroslav Milovanovic

OZBILJNO JE

NOVO SRPSKO ŽARIŠTE KORONA VIRUSA: Zarazili se na proslavama pa virus ušao u BOLNICE!

U septembru i početkom oktobra nije bilo zaraženih, a onda je juče naglo skočio broj zaraženih. Pronela se vest da su se zarazili na nekim porodičnim slavljima

Objavljeno:

Valjevo je juče delilo drugo mesto sa Kragujevcem po broju obolih od korona virusa na dnevnom nivou, imali su 24 novozaražena pacijenta, a direktorka Zavoda za javno zdravlje u tom gradu dr Marija Gavrilović izjavila je da imaju nekoliko klastera.

U septembru i početkom oktobra nije bilo zaraženih, a onda je juče naglo skočio broj zaraženih. Pronela se vest da su se zarazili na nekim porodičnim slavljima.

"Došlo je juče do skoka, imali smo 24 novoobolela pacijenta. Imamo nekoliko klastera sa malim brojem, dvoje do troje pozitivnih, koji su epidmeiološki pozitivni. Imamo tri osobe koje su iz trgovinske radnje, dvoje iz porodice, dvoje sa porodičnog slavlja, imamo zaražene iz bolnice, iz domova zdravlja koji su koristili zaštitnu opremu", navela je za RTS dr Gavrilović.

Ona je navela da je ovaj nagli skok preteća situacija.

"To je jedno novo stanje, imamo početak trećeg talasa. Povećan je broj pregleda u kovid ambulantama, imamo troje hospitalizovanih. Zbog svega toga insistiramo na sprovođenju mera koje je propisao Krizni štab", kaže ona.

Na pitanje da li se razmišlja i pojačanju mera, kazala je da će se pratiti situacija i da će lokalni Krizni štab sigurno doneti neke nove mere

"Zabrana okupljanja je i dalje važeća, na snazi je i vanredna situacija, Sanitarni inspektori imaju pune ruke posla. Mere koje trenutno postoje su dovoljne, samo ljudi treba da budu svesni da je svuda oko nas treći talas i da je teško da će nas on zaobići, te da zato sve mere treba da se poštuju", rekla je dr Gavrilović.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.