ČUVENI SRPSKI METEOROLOG  SE UKLJUČIO U JUTARNJI PROGRAM: Njegova prognoza je ZABRINJAVAJUĆA
Nedeljko Todorović, Foto: Printscreen

nije tako strašno

ČUVENI SRPSKI METEOROLOG SE UKLJUČIO U JUTARNJI PROGRAM: Njegova prognoza je ZABRINJAVAJUĆA

Već danas tokom prepodneva očekuje se delimični prestanak

Objavljeno:

Srbija se danas našla na udaru nevremena – obilne padavine zabeležene su širom zemlje i pao je prvi sneg. Govoreći o aktuelnim vremenskim prilikama, meteorolog Nedeljko Todorović naveo je da će padavine trajati samo danas i da će sutra biti topao dan sa temperaturom do 20 stepeni.

– Već danas tokom prepodneva očekuje se delimični prestanak, a do popodne, prestaće da pada u celoj Srbiji. Prema podacima koje imamo, noćas od dva sata palo je između 20 i 35 litara po metru. Ovi podaci nam govore da će se ispuniti predviđena količina padavina, a to je do 50 litara, i to jeste mesečna količina padavina – rekao je Todorović i naglasio da postoji razlika između letnjih i jesenjih padavina.

– Ovo su jesenje padavine, i ovde je ova količina padavina razvučena na ceo dan, nekada i dan i po, a leti tu količinu padavina imamo za pola sata ili sat, kao što je bilo letos u Beogradu.

Govoreći o prognozi za jesen, meteorolog je naveo da će sada potrajati ova kišna faza, i da ćemo je opet videti u četvrtak i petak.

– Ipak, biće daleko manje padavina i biće malo toplije. Krajem oktobra počinju jutarnji mrazevi i u nižim predelima, a krajem novembra ili početkom decembra sneg i u nižim predelima. Zima će biti hladnija nego prošla i sa više snega – rekao je Todorović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.