SRPSKA POSLA: Srbi našli novi način za slavljenje KRSNIH SLAVA! OVOGA SE SAMO MI MOŽEMO DOHVATITI
Krsna slava je, posle Božića i Uskrsa, treći najvažniji porodični praznik u Srbiji, Foto: Nebojša Mandić

nova era

SRPSKA POSLA: Srbi našli novi način za slavljenje KRSNIH SLAVA! OVOGA SE SAMO MI MOŽEMO DOHVATITI

Taman kada smo pomislili da smo se opametili novonastalom situacijom izazvanom koronavirusom, naš domišljati narod nastavlja da šokira

Objavljeno:

Krizni štab i epidemiolozi nedeljama upozoravaju buduće domaćine i domaćice da svoje krsne slave obeleže kod kuće, uz poštovanje pravoslavnih običaja, u krugu najužih članova porodice. Savetuje se da slave treba da se proslave bez prisustva gostiju, kumova, rođaka i prijatelja, jer je to najbolji način da se spreči širenja koronavirusa.

Međutim, Srbi su poznati po tome da proslavljanje svojih slava pretvore u preterivanje i potpunu suprotnost onome što krsna slava treba da bude. Tako smo neretko bili svedoci proslava u kafanama i restoranima, hvaljenjem brojem gostiju, utrošene hrane i pića, ali i potrošenog novca za potrebe proslave.

Taman kada smo pomislili da smo se opametili novonastalom situacijom izazvanom koronavirusom, naš domišljati narod nastavlja da šokira i dokazuje koliko je u domaćem društvu bitno proslaviti krsnu slavu i snaći se u bilo kojoj situaciji.

Naime, na društvenoj mreži Tviter pojavila se vest da će jedna porodica ove godine slaviti slavu - online. Na dan slave, domaćin će obići svoje goste i podeliti im lanč pakete i piće. Gosti samo trebaju da instaliraju "Zoom" platformu s videom i budu u određeno vreme ispred računara.

U komentarima su se samo mogle naći poruke čuđenja i navodi da je u pitanju lakrdija i da je nastupila nova era u proslavama.

Neki su bili i veoma šaljivi, pa je tako korisnica Vantazija prokomentarisala: ''Oprosti im bože, ne znaju šta čine''.

Nas zanima i vaše mišljenje, da li biste se opredelili za ovakav način slavljenja krsne slave ili bili gošća na istoj?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.