GORDANA JE DOBILA KAZNU OD PARKING SERVISA ZBOG KOJE SE SABLAZNILA Nije verovala šta piše, TO MOŽE SVAKOM DA STIGNE
Gordana dobila kaznu od Parking servisa, Foto: PRINTSCREEN/RTS

PROVERITE

GORDANA JE DOBILA KAZNU OD PARKING SERVISA ZBOG KOJE SE SABLAZNILA Nije verovala šta piše, TO MOŽE SVAKOM DA STIGNE

U arhivi MUP-a zabeleženo je da je pre devet godina gospodin Spaso Anđelić prijavio krađu tablica sa svog automobila

Objavljeno:

Verovali ili ne - kazna za parkiranje može stići i za automobil koji ne posedujete i koji je imao vaše davno odjavljene tablice. Slučaj je, srećom, brzo rešen, ali može li se ponoviti i koliko ima takvih, naizgled registrovanih vozila?

U arhivi MUP-a zabeleženo je da je pre devet godina gospodin Spaso Anđelić prijavio krađu tablica sa svog automobila. Stoji i podatak da je tada dobio nove tablice. Dve godine kasnije, Spaso je preminuo, a auto je nasledila njegova ćerka.

Jedno vreme ga je vozila, a zatim prodala. Pet godina kasnije, na njihovu adresu stiže kazna od "Parking servisa". Prekršaj je napravljen ovih dana, u Beogradu, u ulici "Rige od Fere".

"Pre nekoliko dana u poštanskom sandučetu sam videla, odnosno dobila obaveštenje Parking servisa da je neophodno da se plati za prekoračenje parkinga, zbog nepropisnog vozila koje je parkirano, a osnovni problem je, što je to bilo, na ime mog muža koji je umro pre nepunih sedam godina", objašnjava Gordana Dmitrović Anđelić.

U pisanom odgovoru koji je poslao MUP piše i da umesto registarske tablice koja je izgubljena ili ukradena ne može da se izda nova registarska tablica sa istim registarskim brojem, pre nego što isteknu dve godine od dana kada je prijavljen gubitak ili krađa registarske tablice.

Dodaju, takođe, da ta, ukradena tablica u međuvremenu nije izdata ni za jedno drugo vozilo.

Gordana kaže i da se ćerka, pošto je po ostavinskoj raspravi to vozilo na njeno ime i vrlo brzo ga je i prodala, obratila "Parking servisu" od koga je zaista istog dana stigao odgovor.

Navodi da je to bila klasična automatska poruka u kojoj se kaže "vaša reklamacija se uvažava i vaše zaduženje biće stornirano, pozdrav".

Problem se tu, ipak, ne završava. Žalba će biti usvojena, rekli su Gordani, i kazna će biti stornirana. Ali, za objašnjenje i odgovor, kako je došlo do ove situacije, ostala je uskraćena.

U saopštenju od "Parking servisa" piše da oni, kada uoče nepropisno parkirano vozilo, podatke o vlasniku traže od MUP-a, i to poslednjeg evidentiranog vlasnika tablica koje su snimili. Tako su, tvrde, uradili i ovog puta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.