METEOROPATE, SPREMITE SE NA NAJGORE! Danas glavobolja, a sutra ako osetite OVE simptome ne izlazite iz kuće (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia/RHMZ

bioprognoza

METEOROPATE, SPREMITE SE NA NAJGORE! Danas glavobolja, a sutra ako osetite OVE simptome ne izlazite iz kuće (FOTO)

Drastičan pad temperature prilično će se odraziti na zdravlje hroničnih bolesnika, dok će meteoropate tokom današnjeg dana, ali i sutra osećati bolove u kostima i mišićima

Objavljeno:

Nakon prijatnog i sunčanog vikenda sa temperaturom oko 20 ušli smo u hladnu i kišovitu nedelju.

Drastičan pad temperature prilično će se odraziti na zdravlje hroničnih bolesnika, dok će meteoropate tokom današnjeg dana osećati bolove u kostima i mišićima, biće prilično razdražljivi, a neće ih zaobići ni glavobolja..

Bioprognoza za danas
Bioprognoza za danasfoto: Printskrin/RHMZ

"Biometeorološke prilike uticaće nepovoljno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti cerebrovaskularni bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolju i bolove u kostima i mišićima. Preporučuje se adekvatno odevanje. Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećan oprez", upozorio je RHMZ.

Što se tiče biometeoroloških prilika za sutra, stručnjaci upozoravaju na relativno nepovoljnu biometeorološku situacija za većinu hroničničnih bolesnika i osetljivih osoba.

Bioprognoza za sutra
Bioprognoza za sutrafoto: Printskrin/RHMZ

Oprez se savetuje astmatičarija i reumatičarima. Poremećaji sna i bolovi u mišićima se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje pažnja.

Podsetimo, na obilne padavine koje se očekuju tokom ove nedelje upozorio je RHMZ, ali i meteorolozi.

foto: Printscreen/RHMZ

– U većem delu Srbije očekuje se da padne od 20 do 60 mm kiše po kvadratnom metru, lokalno i preko 70 mm, a na području Beograda od 30 do 50 mm. Dakle, ponegde će za nešto više od 24 sata pasti više kiše nego tokom celog oktobra, a prosčena količina padavina za mnoge predele Srbije i za Beograd tokom oktobra je oko 50 mm. Beograd je pre dva dana već dobio 35 mm za nešto manje od 20 sati – kaže meteorolog Đorđe Đurić

U ponedeljak uveče i utorak ujutru čekaju nas obilne padavine.

– U utorak će biti još hladnije, maksimalna temperatura od 8°C na zapadu do 18°C na istoku Srbije, u Beogradu do 10°C. U noći između ponedeljka i utorka i u utorak u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije moglo bi da padne i preko 20 cm veoma vlažnog snega, a snežna granica bi se spustila i na 700 metara – rekao je Đurić.

U utorak tokom dana očekuje se slabljenje padavina, do kraja dana prestanak i razvedravanje. Već u sredu sunčano i osetno toplije vreme, a temperature će biti oko 20°C. Zatim će se nastaviti prijatno toplo vreme, ali će cikloni sa centralnog Mediterana i Jadrana doneti Srbiji i regionu još jedan talas kiše.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.