OKTOBARSKA MEDALJA IDE DR JANKOVIĆU! Priznanje posvetio svom ocu, koji je preminuo od korone!
dr Radmilo Janković, Foto: Foto/Kurir

medalja grada leskovca

OKTOBARSKA MEDALJA IDE DR JANKOVIĆU! Priznanje posvetio svom ocu, koji je preminuo od korone!

Anesteziolozi će ostati do kraja u ovoj bici jer posle nas nema više nikoga ko bi vodio brigu o najteže obolelim pacijentima.

Objavljeno:

Zbog izuzetnog doprinosa razvoju anesteziologije i reanimatologije i posebnog doprinosa u formiranju i funkcionisanja kovid centra u okviru Opšte bolnice Leskovac, prof. dr Radmilu Jankoviću, direktoru Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš, juče je uručena Oktobarska medalja grada Leskovca.

Prof. Janković, inače rođeni Leskovčanin, priznanje je posvetio pokojnom ocu, koji je u julu preminuo od korone kod njega na klinici u Nišu.

- Oktobarska nagrada, u vidu medalje kao najvećeg priznanja kojim moj rodni grad može nagraditi nekog pojedinca, budi posebna osećanja u meni. U ovom posebnom trenutku za mene emocije nadiru kao bujica. Ovo je grad u kojem sam rođen, u kom sam proveo najlepše godine i za koji ću biti neodvojivo vezan čitavog života.

Presrećan sam što će moji sinovi imati legat s kojim će ponosni posećivati grad u kojem je otac rođen, u čijoj zemlji leže njihovi preci već duže od 100 godina. S ponosom sam u ovoj svečanoj sali pogledom tražio svog sina i brata. Oca, nažalost, nije bilo. Znam da bi zasigurno bio tu s njima, ponosan na sve što sam u životu dosad postigao. Stoga ovu nagradu posvećujem njemu - istakao je prof. dr Janković i dodao da su "njegovi Leskovčani" dali veliki doprinos borbi protiv kovida 19 u Srbiji.

Dr Janković sa ocem
Dr Janković sa ocemfoto: Foto/Kurir

- Bili su prva kovid bolnica van kliničkih centara. Mladi lekari, moji bivši studenti, stali su u prve redove, hrabro, časno i posvećeno. Na njih sam posebno ponosan. Leskovački pulmolozi i infektolozi podneli su veliki teret i držali praktično bedem ispred KC Niš već od prvih dana aprila. Naša koordinacija, naročito u drugom piku epidemije, bila je besprekorna. KC Niš nije, niti će ikad ostaviti ZC Leskovac na cedilu. Takva saradnja spasla je na desetine života najteže obolelih pacijenata.

Anesteziolozi će ostati do kraja u ovoj bici jer posle nas nema više nikoga ko bi vodio brigu o najteže obolelim pacijentima. Borićemo se i poručujemo #daljenecešmoci - rekao je prof dr Janković, koji je jedan od 10 ovogodišnjih dobitnika ovog prestižnog priznanja leskovačke lokalne samouprave, koje se dodeljuje zaslužnim pojedincima svake godine 11. oktobra - na Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

A među njima je i posthumno dr Dušanka Duda Živković, infektolog bolnice u Leskovcu, koja je preminula od kovida.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.