KONOV KOEFICIJENT DRASTIČNO SKOČIO! Najnovije korona brojke za Srbiju zabrinjavaju, a struka ima posebno upozorenje
Predrag Kon, Foto: Printscreen/kUrir TV

strašno

KONOV KOEFICIJENT DRASTIČNO SKOČIO! Najnovije korona brojke za Srbiju zabrinjavaju, a struka ima posebno upozorenje

KONOV KOEFICIJENT DRASTIČNO SKOČIO! Najnovije korona brojke za Srbiju zabrinjavaju, a struka ima posebno upozorenje za Beograd

Objavljeno: 17:56h

PROCENAT zaraženih u odnosu na broj testiranih je znatno veći od onog koji ukazuje na mirnu situaciju.

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 2.906 osoba, od toga su 102 bile pozitivne, dok je preminula jedna osoba.

Konov koeficijent, odnosno procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih je 3,51 odsto, što je zabrinjavajuć podatak, s obzirom na to da je idealno da u epidemiji on iznosi tek 0,5 odsto, da bismo mogli da kažemo da je situracija mirna. Sve preko 2,5 odsto, prema mišljenju epidemiologa, treba da nas zabrine.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije nalazi se 20 pacijenata.

U Beogradu i dalje imamo najviše zaraženih - 52, odnosno u procentima 51 odsto. Zatim slede Niš i Kragujevac sa po 7, Novi Sad, Kraljevo i Vranje sa po 4, a ostali imaju po dva, jednog ili nijednog novozaraženog.

Podsetimo, broj zaraženih u Srbiji, naročito u Beogradu, raste od prošle nedelje. Na snazi je nova mera - svi ugostiteljski objekti i radnje rade samo do 23 sata, uključujući i one sa baštama. Juče smo u Srbiji imali 168 pozitivnih od 4.976 testiranih, a jedna osoba je preminula.

Struka upozorava građane da smo već ušli u treći talas epidemije, iako je on prvobitno bio najavljen tek za kraj oktobra i početak novembra. S obrziom na to broj zaražanih već danima naglo raste, stručnjaci apeluju na sve da se pridržavaju epidemioloških mera - nošenje maske, držanje distance i redovno pranje i dezinfekcija ruku.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član republičkog Kriznog štaba Zoran Gojković ističe da cela Evropa gori po pitanju broja zaraženih virusom korona, da su skoro svi već pooštrili mere i u tom smislu navodi da je Madrid već u karantinu, u Berlinu je uveden policijski čas, u Bugarskoj nikada nije bilo više obolelih...

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.