Njen sin je sebi oduzeo život, jer su ga vršnjaci maltretirali: Zašto baš ja, zašto baš moje dete?
Foto: privatna arhiva

zahtevamo aleksin zakon!

Njen sin je sebi oduzeo život, jer su ga vršnjaci maltretirali: Zašto baš ja, zašto baš moje dete?

Ukoliko pogledam sebe i svoju priču, Aleksinu priču, mogu zasigurno da tvrdim da mi je sistem ubio dete, zato jer sam im verovala, kaže Dragana Janković
Objavljeno: 12:45h

Kad je doživela ličnu tragediju, kad joj se zbog vršnjačkog nasilja ubio sin, Dragana nije pala na dno. Ona nije postala simbol nemoći, slomljenog roditeljskog krila, već borbe za svu ostalu decu u Srbiji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kad je u TV ispovesti ispričala kako je došlo do toga da Aleksa sebi oduzme život, postala je adresa mnogima sa sličnim problemima:

- Nama su roditelji, deca kao i prosvetni radnici počeli da se javljaju još krajem 2011. kad su prvi put pročitali i videli u medijima priču o nasilju u školi nad Aleksom. Da podsetim, tad smo na to bili primorani, jer su odgovorni iz škole i školske uprave Niša vršili opstrukciju i pokušaj zataškavanja i uopšte početak suđenja.

foto: privatna arhiva

Nakon “Aleksine priče” na TV Prva krajem prošle godine, taj broj se udesetostručio. Znali smo i ranije da je problem nasilja u školama veliki, ali nismo znali da je takozvano vršnjačko nasilje u školi poprimilo oblike veoma ozbiljnog, gotovo surovog nasilja.

Njen sin se ubio, a njeno pismo je uzdrmalo celu Srbiju: Anđa je imala 3 godine i mogla je biti vaše dete!

Kaže da je shvatila da većina koja im se obratila za pomoć ima strah, iako se radi o njihovoj deci ili učenicima koji trpe nasilje ili su nasilnici, pre svega zbog revanšizma ukoliko se obrate nadležnima u školi i institucijama, gde su pojedinci iz tih institucija izuzetno povezani zajedničkim interesima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.