DOLAZI OGROMAN LEDENI TALAS U SRBIJU? Jedna stvar baš UKAZUJE NA TO!
Ilustracija, Foto: EPA / STEFAN SAUER

DUGOROČNA PROGNOZA VREMENA

DOLAZI OGROMAN LEDENI TALAS U SRBIJU? Jedna stvar baš UKAZUJE NA TO!

Prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ-a, otkrio je i da statistika ide u prilog hladnijoj zimi

Objavljeno: 07:49h

Sudeći prema najavama meteorologa, očekuje nas topla i nešto suvlja jesen, dok bi, za razliku od prošle godine, mogla da nas iznenadi oštrija zima.

Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), objasnio je da sa verovatnoćom od 60 odsto može da se gledajući leto kaže kakva će biti zima.

- Jedan period hladnog vremena bio je u januaru 2017. godine i to se ponavlja na tri do četiri godine. Prošla zima je bila topla sa vrlo malo snega. Po tom nekom ritmu ponovljivosti, verovatno je da će ova zima biti malo hladnija i sa više snega. To je neka gruba procena - objasnio je Todorović.

Prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ-a, otkrio je i da statistika ide u prilog hladnijoj zimi.

- Statistika trenutno ukazuje na to da bi ova zima mogla biti nešto hladnija u odnosu na prethodne dve-tri, sa nešto većom količinom snega, ali to ćemo znati tek u drugoj polovini novembra, kada svi eksperti budu analizirali situaciju i usaglasili svoja očekivanja - kazao je Nikolić i dodao da će to usaglašavanje biti oko 20. novembra, kada će se izaći sa dugoročnom prognozom za zimu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.