OVO JE NAJVAŽNIJA STVAR U SRBIJI U BORBI PROTIV KORONE: Darija Kisić Tepavčević je odgovorila na pitanje Espresa!
Koronavirus / Ilustarcija, Foto: Emilija Jovanović

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

OVO JE NAJVAŽNIJA STVAR U SRBIJI U BORBI PROTIV KORONE: Darija Kisić Tepavčević je odgovorila na pitanje Espresa!

Pratite situaciju u vezi sa koronavirusom u Srbiji

Objavljeno:

U Palati Srbija je održana konferencija Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19.

Podsetimo, od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 6.933 osoba od kojih je 173 pozitivna. U poslednja 24 sata preminula je jedna osoba.

Na pitanje portala Espreso šta će država uraditi drugačije sada, kad nam preti novi talas korone, u odnosu na situaciju od pre 6 meseci, Darija Kisić Tepavčević je odgovorila sledeće:

- Saznanja o virusu o čitavom svetu su se menjala. Ono što je ostalo nepromenjivo i pokazalo se kao efikasno su mere prevencije. Ovo se doživljavalo kao nešto usputno, dok se ne pronađe vakcina. Tako je i SZO u početku nipodaštavala veliki značaj maski, pa se to promenilo, jer se pokazalo da to i te kako ima smisla. Tako da svako mora da shvati da je to nešto izuzetno značjano. Svako od nas mora da lični doprinos, da zaštiti sebe i one pored sebe. Ako se svako od nas bude tako ponašao, brzo ćemo videti efekat. Rezultati iz Kine i njihovo odgovorno ponašanje pokazuju nam da i te kako možemo izaći kao pobednici u borbi sa virusom. Prošle su desetine dana kako tamo nismo imali lokalnu transmisiju, a nemaju ni vakcinu u masovnoj primeni, ni neki lek specifični. Praktično, nijedna nova mera, samo poštovanje postojećih. Da se najzad svi uozbiljimo, da nismo pasivni posmatrači, koji samo gledaju koliko ima novoobolelih, nego da aktivno učestvujemo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.