DA LI BISTE NOSILE HALJINU NAPRAVLJENU OD LIMENKI? Što je najjače, uopšte nisu loše! OVE PRAVI SRPKINJA (FOTO)
Haljine od limenki, Foto: Profimedia, Printscreen

FANTASTIČNO!

DA LI BISTE NOSILE HALJINU NAPRAVLJENU OD LIMENKI? Što je najjače, uopšte nisu loše! OVE PRAVI SRPKINJA (FOTO)

Ono što neki olako bacaju i smatraju za otpad, Milica vidi kao neiskorišćeni potencijal

Objavljeno:

Kada volite svoj posao i u svaki detalj uložite celog sebe ne možete da pogrešite. Umetnici i dizajneri uvek tragaju za inovacijama i originalnošću. Ali kada spojite umetnika i dizajnera, inovaciju i originalnost dobijete ovakav proizvod.

Uloga eko haljina nije samo da budu primamljive oku, interesantne i nesavkidašnje, njhova uloga je mnogo mnogo važnija. Ove haljine podižu svest o važnosti reciklaže, a njihov tvorac svest o ekologiji.

Milica Marinković je mlada dizajnerka koja kreira haljine i tapiserije od recikliranih čepova i limenki, a lkama povezuje metalne diskove. Tehniku sklapanja preuzela je od nigerijskog dizajnera tapiserija, El Anasuija, i prilagodila je tako da bude primjenljiva i na nosivim kreacijama. haljine napravljene su od recikliranih limenki – i pritom su nosive.

Ono što neki olako bacaju i smatraju za otpad, Milica vidi kao neiskorišćeni potencijal.

Opran, ispresovan i iseckan u krljušt, koja će kasnije biti nanizana na platnenu osnovu i, umesto na deponiji, završiti u nečijem ormanu.

Milica je 2012 prvi put dizajnirala tapiseriju za štand „Železnice Srbije“ na Sajmu turizma,a da su njena dela zaista nosiva svedoči podatak da su se njene kreacije mogle videti Serbia Fashion Week-u u Novom Sadu, a neretko je kontaktiraju predstavnici organizacije „Miss Srbija".

A da li biste vi nosile ovakvu haljinu?

(Espreso.co.rs/Svjetlo Dunjaluka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.