NIKAKO NE NAPUŠTAJTE KUĆU BEZ KIŠOBRANA: Vremenska prognoza se NIKOM NEĆE DOPASTI, evo šta nam sledi
Pogledajte detaljnu prognozu, Foto: Espreso.co.rs

LOŠE VESTI

NIKAKO NE NAPUŠTAJTE KUĆU BEZ KIŠOBRANA: Vremenska prognoza se NIKOM NEĆE DOPASTI, evo šta nam sledi

Očekuje se da u većem delu Srbije padne od 10 do 30 mm kiše po kvadratnom metru, ponegde i lokalno više

Objavljeno:

Nakon veoma toplog i nestabilnog početka oktobra, uz temperature i do 32 stepena, sledi kratkotrajno jesenje zahlađenje sa padavinama. O tome šta nas očekuje do kraja ove i početkom sledeće sedmice i šta donosi prodor hladnog fronta sa severozapada, prognozirao je meteorolog Đorđe Đurić.

Vikend je Srbiji doneo veoma toplo vreme i temperature i do 31 stepen.

- U toku današnjeg prepodneva, hladni front stigao je do severozapada Srbije, a do kraja dana stići će i do ostalih predela Srbije i doneti kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali pad temperature i skretanje južnog vetra na jak severozapadni. U toku večeri i noći očekuju se obilnije padavine - na svom Fejsbuk profilu napisao je meteorolog Weather2Umbrella, Đorđe Đurić.

Očekuje se da u većem delu Srbije padne od 10 do 30 mm kiše po kvadratnom metru, ponegde i lokalno više.

Do kraja dana temperatura će nastaviti da pada, jer će iza hladnog fronta sa severa doći do priliva osetno svežije vazdušne mase.

U četvrtak samo u Bačkoj, Sremu i Podrinju sunčano

- U četvrtak u Bačkoj, u Sremu i u Podrinju sunčano, u ostalim predelima pravo jesenje vreme sa kišom, obilnijom u istočnim predelima. Krajem dana razvedravanje. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, a maksimalna temperatura biće od 13 na jugoistoku do 19 stepeni na severu Srbije - navodi Đurić.

U petak i za vikend pretežno sunčano i toplije, uz prohladna i maglovita jutra, tokom dana ponegde i umereno oblačno. Maksimalna temperatura u petak oko 20°C, a za vikend i do 25°C.

Ponedeljak oblačan i kišan

U nedelju krajem dana i tokom noći sa zapada se očekuje novi oblačni sistem, pa će u ponedeljak biti oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Početkom sledeće sedmice biće i vetrovito, uz jaku kšavu u ponedeljak, a jak severozapadni vetar u utorak. Početkom sledeće sedmice očekuje se i pad temperature.

Od sredine sledeće sedmice suvo i uglavnom pretežno sunčano i toplije, uz maksimalne temperature oko 20 stepeni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.