ZNATE LI ŠTA JE ZAJEDNIČKO SRBIJI, GRENLANDU I VATIKANU? Tiče se KORONE, a zapravo je DOBRA STVAR
Tiče se korone, Foto: Ilustracija/ Emilija Jovanovic

OHRABRUJUĆE

ZNATE LI ŠTA JE ZAJEDNIČKO SRBIJI, GRENLANDU I VATIKANU? Tiče se KORONE, a zapravo je DOBRA STVAR

Kisić Tepavčević kaže da sledi sezona gripa i da su mere prevencije kod gripa slične kao i za kovid

Objavljeno:

Srbija sa osam zaraženih na 100.000 stanovnika ima najmanju stopu učestalosti korone u Evropi, posle Grenlada i Vatikana koji trenutno nemaju nijedan slučaj, izjavila je danas zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

- Nemamo slučajno ove rezultate, koje imamo danas, sa stopom učestalosti od osam na 100.000, jer samo manje od nas u ovom momentu imaju Grenland i Vatikan koji nemaju nijedan registrovan slučaj - rekla je ona.

Kaže da je to postignuto samo zahvaljujući primeni preventivnih mera i da smo to postigli svi zajedno.

Upozorila je da, ipak, moramo da budemo oprezni, jer je jako povoljnu situaciju tako imao i Izrael, ali da se sve promenilo za samo dve nedelje.

Kisić Tepavčević kaže da sledi sezona gripa i da su mere prevencije kod gripa slične kao i za kovid, tako da ne mora da dođe tokom zimske sezone do naglog skoka oboljevanja ako budemo i dalje disciplinovani i odgovorni.

Na pitanje od čega zavise "pikovi", odnosno skokovi broja zaraženih, da li oni zavise samo samo od pridržavanja mera zaštite, ona je rekla da to isključivo zavisi od učestalosti i poštovanja mera u populaciji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.