SLOBODAN JE NAŠAO SVOG PSA PROBODENOG STRELOM! Stravična scena u mestu kod Fruške Gore (FOTO)
Žalostan prizor, Foto: Printscreen/Facebook

STRAŠNO

SLOBODAN JE NAŠAO SVOG PSA PROBODENOG STRELOM! Stravična scena u mestu kod Fruške Gore (FOTO)

Kad se rodio izgledao je kao medvedić

Objavljeno:

U vikend-naselju Glavica na Fruškoj Gori, nedaleko od Sremske Kamenice, Slobodan Bogdanović zatekao je žalostan prizor u dvorištu. Pas proboden strelom čekao ga je pred kućom u povratku iz prodavnice.

Kako je vlasnik ranjene životinje objasnio za Telegraf.rs, bio je odsutan pola sata, a neprijatna situacija, srećom bez kobnog kraja, desila se juče tokom prepodneva.

foto: Printscreen/Facebook

- Juče ujutru sam samo sišao tu dole do kružnog toka, do Kamenice, išao do prodavnice i vratio se kući. Nije me bilo jedno pola sata. Kad sam se vratio iz prodavnice, zatekao sam ga kako stoji ispred kuće probodenog strelom. Ja sam samo protresao glavom, da li dobro vidim: 'Je li moguće da ga je neko pucao iz samostrela?' Kako se kretao prema meni, video sam kako se strela malo pomera napred-nazad, tačno se videlo kako mu je prošla kroz kožu iznad ramena. Strela više nije imala vrh. Kad je pogođen, verovatno je utrčao u neko žbunje i strela se slomila. Mogla je da se izvuče, nije se ni pomerio, ni zvuk ni trzaj - objašnjava šta je zatekao, sećajući se snuždenog izraza svog ljubimca.

Stavio ga je, kaže, u auto, usput zvao brata da ga usmeri ka dežurnoj veterinarskoj amublanti i pošao u nju sa ranjenim psom i strelom u kesi.

foto: Printscreen/Facebook

- Tamo su ga zakrpili. Danas smo bili na kontroli, sutra idemo opet. Dobro je za sada. Srećom, promašio je i pluća i kičmu - navodi dodajući da je primio injekcije i terapiju, te da u izveštaju veterinara stoji i strela iz kese.

Traži pravdu

Ipak, potraga za pravdom tu je tek počela. Bio je i u policiji i podneo prijavu.

foto: Printscreen/Facebook

- Rekli su mi da će forenzičari pokušati da nađu na toj streli neki DNK. Ja sam pokazao policajcu za koji sam ja deo uhvatio. Nisam nijednog momenta dirao onaj donji deo gde su pera, gde je neko morao da uzme tu strelu i ubaci je u samostrel ili iz čega je već ispaljena - kazao je dodajući da se konsultovao sa čovekom koji se streličarstvom bavi iz sporta.

foto: Printscreen/Facebook

On mu je ulio nadu da će počinilac biti pronađen.

- Kaže mi da se strelama može ući u trag. Malo je prodavnica koje ih prodaju. Prodaju se u pakovanjima od šest i 12 komada, a ti samostreli... ne znam ni što se to prodaje tako. Svako ko kod sebe ima 400, 500 evra može da uđe u prodavnicu lovačke opreme i može da izađe sa ubojitim oružjem iz srednjeg veka - govori sa jezivim filmskim scenama na pameti.

Slobodan navodi i da od komšija nije saznao ništa o incidentu, ali da je čuo da je komšinica nekoliko puta imala vrlo ružno iskustvo. Trovali su joj kokoške.

- Juče je bila nedelja, nisam nikoga video sem jedne komšinice. Ona kaže da se ranije dešavalo da joj truju kokoške, nekoliko puta. Tu komšinicu koja ovde živi pola veka nisam video, ali baš ću nju da pitam - kazao je dodajući da u komšiluku i nema puno "stalnih" suseda, jer većinom dolaze za vikend.

Činilo mu se da je sa svim u okej odnosima. Nije imao sukobe i ne veruje da je reč o osveti - ni zbog svog ponašanja ni zbog ljubimčevog. Pas je, kaže, miran.

- Igra se i sa decom i sa drugim psima i sa štencima - navodi dodajući da se zove Ber.

- Kad se rodio izgledao je kao medvedić. Sad više ne izgleda, više liči na mešavinu lisice i vuka. U decembru puni tri godine. Reč je o mešancu, veličine haskija, od 28 kilograma.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.