Kakva Amerika i bakrači, 10 besmislenih srpskih propisa objašnjavaju!
Foto: Profimedia

da li smemo da dišemo?

Kakva Amerika i bakrači, 10 besmislenih srpskih propisa objašnjavaju!

Koliko puta ste se susreli sa određenim pravilom koje vam je zagorčalo život, a toliko je glupo da ni sami niste verovali da postoji?
Objavljeno:

Lepo je u pesmi rekao Bora Đorđević: "Pravila, pravila da bi me udavila", i bio je potpuno u pravu.

Postoje neki zakoni koje bi zaista ljudski rod, a naročito Srbi trebalo da poštuju, ali neke odredbe kao da postoje samo da bi se o njima pričalo u kafanama uz reči: "Ne veruješ šta mi se desilo danas!"

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Dragan Kadić

Dakle, mi smo se setili nekih stvari za koje nismo mogli ni da poverujemo da postoje, ali postoje. Ukoliko ste se vi susreli sa nečim što vas je ostavilo bez teksta, napišite nam vaše iskustvo u komentarima.

Da počnemo...

1. Kazne za kolica

Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada, a za čiju izradu je zaduženo Ministarstvo za građevinu i infrastrukturu, predviđa kaznu i do 50.000 dinara za roditelje koji kolica i bicikle svoje dece ostavljaju po hodnicima zgrada, jer se smatra da na taj način ugrožavaju prostor i slobodno kretanje!

Pa zar ne bi trebalo da bodrimo ljude da imaju još dece jer nam je natalitet katastrofalan? Umesto kazni, dajte ljudima prostorije za kolica, veće plate kako bi kupili veće stanove, možda? Ma jok, lakše je dati komunalcu odredbu i idi lemaj čoveče, to su ionako samo bebe!

foto: Profimedia

2. Zabranjeno čitanje

Kada putujete u inostranstvo, recimo na letovanje u Grčku, da li ste znali da ne smete sa sobom da nosite knjigu? Realno smete, tačnije po pravilu biste trebali da odete u Narodnu bibilioteku Srbije i da platite taksu za iznošenje "kulturnog dobra" u obliku Danijele Stil. Skuplja taksa nego štivo.

foto: Printscreen / Facebook
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.