HITNO! OLUJA U BEOGRADU! RHMZ popalio METEO-ALARME! Ljudi, ovo je baš opasno (FOTO)
Nevreme u Beogradu, prva nedelja oktobra, Foto: Printscreen, Espreso.co.rs

VREMENSKA PROGNOZA

HITNO! OLUJA U BEOGRADU! RHMZ popalio METEO-ALARME! Ljudi, ovo je baš opasno (FOTO)

Baš grozno nedeljno jutro

Objavljeno:

Nedeljno jutro osvanulo nam je tmurno, sa kišom i pljuskovima, a prema poslednoj najavi Republičkog hidrometeotološkog zavoda (RHMZ) koja je izdata danas u 6 časova, lokalna pojava kratkotrajnog pljuska očekuje se na teritoriji Beograda, severu i zapadu Srbije.

Kako dalje prognoziraju meteorolozi RHMZ, danas i sutra biće veoma toplo za ovo doba godine sa maksimalnom temperaturom u većini mesta i do 30 stepeni, osim u Negotinskoj Krajini, gde će biti svežije, a kratkotrajno osveženje očekuje se danas na severu i zapadu zemlje.

- Danas i sutra pljuskovi i grmljavine biće lokalnog karaktera. Na planinama i u košavskom području će duvati umeren i jak, a u Banatu povremeno i olujni jugoistočni vetar - navodi se na sajtu RHMZ.

- Moguće su štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini, problemi u transportu i saobraćaju (zanošenje automobila na putevima), štete na šumama, drveću u parkovima i individualnom drveću (lomljenje manjih i tanjih grana), problemi u građevinarstvu - naročitu u radu sa kranovima, indirektna opasnost od povređivanja ljudi i životinja, otežava već tešku situaciju (šumski i drugi požari, ekološka katastrofa, ometanje akcija spašavanja), moguće su štete i u poljoprivredi (posebno su ugroženi plastenici, voćarstvo i vinogradarstvo). Uticaji se odnose na dobro i redovno održavane objekte tvrde građe, zdravo drveće i slično - objašnjeno je na sajtu RHMZ.

Takođe, žuti meteoalarm, koji označava potencijalno opasne pojave, uključen je i zbog lokalne pojave grmljavine sa količinom padavina većom od 10 litara po metru kvadratnom u periodu od 3 sata.

foto: RHMZ

Zbog udara vetra jačine veće od 17 metara po sekundi, izdat je žuti meteoalarm za pojedine delove zemlje.

Pazite se, vreme je opasno!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.