MINISTAR LONČAR SAOPŠTIO NAJNOVIJE INFORMACIJE: Broj novozaraženih 73, preminula JOŠ JEDNA OSOBA
Trenutno stanje, Foto: Printsxcreen/Kurir TV

TRENUTNO STANJE

MINISTAR LONČAR SAOPŠTIO NAJNOVIJE INFORMACIJE: Broj novozaraženih 73, preminula JOŠ JEDNA OSOBA

Podaci Ministarstva zdravlja Republike Srbije

Objavljeno: 15:15h

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminula jedna osoba. Potvrđena 73 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Krizni štab poručuje da nema tih epidemioloških mera, niti kazni koje će dovesti do rezultata ako nismo svesni problema i ako ne sarađujemo.

Gradonačelnik Beograda i član Kriznog štaba Zoran Radojičić rekao je za RTS da se epidemija koja tinja "malo razbuktava" u Beogradu i istakao da će grad pojačati kontrolu poštovanja mera.

"U odnosu na utorak, kad je bilo 23, u četvrtak je bilo 43 pozitivna u Beogradu. Takođe, 15 ljudi je više hospitalizovano, što govori o tome da se epidemija koja tinja malo razbuktava", rekao je Radojičić.

Naveo je da primenu mera kontroliše komunalna policija sa inspekcijskim gradskim službama i sanitarnom inspekcijom.

Sinoć su kontrolisana 83 ugostiteljska objekta i dva trgovinska i pronađeno je pet prekršaja. U proseku, kako dodaje, dnevno se kontroliše oko 100 objekata.

"Broj je relativno stabilan. 24 osnovne škole imaju kovid slučaj", rekao je dr Predrag Kon.

Kako je rekao situacija je stabilna u školama i u kovid ambulantama, ali je na redu razmišljanje kada primeniti oštrije mere.

Za poslednja 24 sata testirano je 6.661 osoba, od toga su 73 pozitivne na virus korona, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je na konferenciji za medije rekao da je na respiratorima 23 pacijenta, a da je u poslednja 24 sata jedna osoba umrla od posledica kovid 19.

Od početka epidemije ukupno je do sada preminula 751 osoba.

Na bolničkom lečenju trenutno je 281 pacijent. U poslednja 24 sata na bolničko lečenje je primljeno 44 ljudi, a iz bolnica je otpušteno 41 osoba", rekao je Lončar.

Ministar je naveo da postoje mesta gde se povećava broj zaraženih.

"To nam zadaje problem i želimo da to rešimo u startu. Apelujem na sve lokalne krizne štabove da istog momenta zasedaju i donose odgovarajuće mere", rekao je ministar.

ON je naveo da se povećava broj zarazenih u Beogradu, ali i Nišu, Kraljevu, Trsteniku, Vranju.

"Nije to alarmantno, ali je za upozorenje", zaključio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.