Rak vreba iz hleba: Srpski proizvođači ne štede na aditivima!
Foto: Stock

otrov u koricama

Rak vreba iz hleba: Srpski proizvođači ne štede na aditivima!

Kada budete videli koje sve bolesti izaziva ova vrsta hleba, poželećete da ga više nikad ne jedete
Objavljeno: 09:21h

Proizvođači hleba ne štede na aditivima!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

E330, štetan dodatak ishrani, koji može izazvati različite zdravstvene probleme - od upale u ustima, preko erozije zuba, do tumora, trenutno se može pronaći u pojedinim vrstama hleba u našim marketima. Česti aditivi su i E 466, koji može izazvati poremećaj organa za varenje, kao i E200, koji uzrokuje dodatne probleme onima koji imaju astmu ili su skloni alergijama.

Naše bake su znale da zdravlje na usta ulazi. Da hleb pravimo po starom dobrom receptu naših baka - brašno, kvasac, so i voda, ne bi bilo razloga za zabrinutost, a mi bismo bili mnogo zdraviji.

foto: Stock

Doktor Vladimir Kovčin, onkolog, smatra da su aditivi uzročnici bolsti šitrokog spektra.

- Ja sam protiv bilo kakvih dodataka u hrani, ona treba da bude bez aditiva, nekonzervisana i sveža. Aditivi treba da budu regulisani standardima i da inspekcija stalno vodi računa o dozvoljenim količinama. Problem može nastati ako se proizvođači ne pridržavaju propisa po pitanju dozvoljene količine. Ali, bez obzira na to, ako se hrana koja sadrži aditive konzumira stalno i u većoj količini, može da izazove probleme sa metabolizmom, kancer i tegobe sa digestivnim traktom - kaže on.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.