U OKTOBRU TOPLIJE NEGO SADA, BEZ KIŠE! Temperature preko 20 stepeni, kao da stiže proleće
Vremenska prognoza / Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

vremenska prognoza

U OKTOBRU TOPLIJE NEGO SADA, BEZ KIŠE! Temperature preko 20 stepeni, kao da stiže proleće

Kiša može da se očekuje do 9. oktobra, a onda nas uglavnom očekuje suvo vreme.

Objavljeno:

Prvi oktobarski vikend donosi nam izrazito toplo vreme, ali će i ostatak meseca biti prijatan, najavljuju meteorolozi. Gotovo čitavog meseca temperature će biti oko 20 stepeni, sa mnogo manje kiše nego što je obeležio kraj septembra

Prema rečima meteorologa Marka Čubrila, najtopliji dan ovog meseca biće subota sa maksimalnih 30 stepeni, ali će biti praćen jakim, toplim vetrom. Ovakvo vreme se za prvi dan vikenda očekuje u Beogradu, ali i u velikom delu Srbije.

- Prvog dana vikenda čeka nas pretežno sunčano vreme širom naše zemlje. Najniže dnevne temperature biće između 10 stepeni u Prištini, do 15 u Kragujevcu. Minimalna dnevna temperatura u Beogradu biće 14 stepeni. Subota će biti veoma vetrovita, dok će u košavskom području, posebno nad Banatom i jugom Bačke jugoistočni vetar imati olujne udare - kaže za Informer Čubrilo i dodaje da se toplo vreme nastavlja i drugog dana vikenda, samo se očekuje više oblaka nego sunca.

Meteorolozi najavljuju da se početkom sledeće nedelje očekuju povremena kiša i pljuskovi sa grmljavinom, ali će biti prolazni i neće dovesti do pada temperature.

- Prema prognozi, i posle vikenda nastavlja se toplo vreme sa temperaturama oko 25 do 27 stepeni, dok će od srede biti nešto hladnije - ističe naš sagovornik.

Ovaj oktobar će, prema najavama stručnjaka, biti manje kišovit nego što je uobičajeno za jesen.

- Kiša može da se očekuje do 9. oktobra, a onda nas uglavnom očekuje suvo vreme. Drugi deo meseca će biti nešto hladniji, kada će temperature biti u pojedinim danima i ispod 20 stepeni, što je i očekivano za ovo doba godine. Ali neće biti nikakvih drastičnih padova temperature, niti ima govora o snegu.

Može se reći da će vreme celog meseca biti prijatno. Sneg se može očekivati tek krajem oktobra, i to samo na višim planinama - kaže Čubrilo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.