Nema više pića i vožnje: Kada budete seli u kola pijani, nećete moći da ih upalite!
Foto: Dragan Kadić

ZA BEZBEDNIJU VOŽNJU

Nema više pića i vožnje: Kada budete seli u kola pijani, nećete moći da ih upalite!

Nove metode protiv saobraćajki
Objavljeno:

Trendovi ponaššanja mladih ljudi u saobraćaju takvi su da se razmiššlja i o tehničkim ograničenjima, poput "alkolok" uređaja, koji ne dozvoljava startovanje vozila, ukoliko je osoba pod dejstvom alkohola, izjavio je danas pomoćnik ministra u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zadužžen za drumski saobraćaj Sašša Stojanović.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je istakao da je očigledno da se kao drušštvo jošš nalazimo u takvom stadijumu razvoja i da se mora pribeći i nekim tehničkim ograničenjima koja postoje u nekim evropskim zemljama, poput "alkoloka".

- Radi se o uređaju koji koššta i svaka tehnološška inovacija od strane korisnika vozila dožživljava se kao namet i dodatno opterećenje na kućni budžžet - rekao je Stojanović, i naglasio da se tu radi isključivo o efektima bezbednosti saobraćaja.

On je naveo primer tragičnog udesa od 6. avgusta, kada je oko četiri sata ujutru, kod Ivanjice, mladić od 21 godine izgubio žživot i naglasio da su u toj nezgodi generisani svi definisani problemi - prisustvo višše lica u vozilu, četiri ujutro, neprilagođena brzina.

On smatra da je to jako bitno da se poradi na zakonu i da izmene uvode neke novine u propise o bezbednosti saobraćaja, sa kojima se nada da će se uspeti u nameri da se trend nezgoda suzbije.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.