VREME NAS UBIJA! Meteorolozi upozoravaju: Oblačno vreme utiče na naše ponašanje, a evo i kako!
Ilustracija, Foto: Profimedia/RHMZ

Danas i sutra najteže

VREME NAS UBIJA! Meteorolozi upozoravaju: Oblačno vreme utiče na naše ponašanje, a evo i kako!

Vreme danas i sutra utiče i na one najzdravije

Objavljeno: 09:39h

Osećate nervozu, pospani ste, boli vas glava i prati hronični umor? Bez brige, nije do vas već do promene vremena sa kojim se trenutno suočavamo.

Prema prognozama meteorologa u Srbiji će danas biti oblačan i tmuran dan što nikako ne odgovara hroničnim bolesnicima i osetljivim osobama.

Biometeorološka prognoza za danas
Biometeorološka prognoza za danasfoto: Printskrin/RHMZ

"Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima, a na severoistoku zemlje tegobe mogu osetiti i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje i smanjenja koncentracije. I dalje se preporučuje povećana pažnja u saobraćaju", piše u saopštenju RHMZ.

Što se tiče četvrtka, vreme če biti promenljivo oblačno sa sunčanim periodima, osim na severu i istoku gde ce biti pretežno oblačno i vetrovito, mestimično sa slabom kišom, dok se krajem dana očekuje razvedravanje.

Biometeorološka prognoza za sutra
Biometeorološka prognoza za sutrafoto: Printskrin/RHMZ

Ovakvo vreme neće ići na ruku astmatičarima, dok će meteorološke reakcije biti mnogo manje u odnosu na danas.

"Biometeorološke prilike mogu imati relativno povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Izvesna opreznost savetuje se astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Savetuje se slojevito odevanje i aktivnosti u skladu sa očekivanim jutarnjim i maksimalnim dnevnim temperaturama vazduha.Neophodan je dodatan oprez u saobraćaju", objašnjavaju meteorolozi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.