SAD JE MILINA VOZITI OVUDA: Najprometnija ulica u Lazarevcu dobila novi izgled! (FOTO)
Predsednik Opštine Bojan Stević obilazi radove, Foto: Foto: Opština Lazarevac

lazarevac u novom ruhu

SAD JE MILINA VOZITI OVUDA: Najprometnija ulica u Lazarevcu dobila novi izgled! (FOTO)

Obilazeći završne radove na asfaltiranju kolovoza u ovoj ulici predsednik GO Lazarevac Bojan Stević je istakao da je završetkom Ulice Dr Đorđa Kovačevića, uz nešto ranije rekonstruisane ulice 1300 kaplara i Kralja Petra, Lazarevac dobio jednu modernu i zaokruženu saobraćajnu celinu

Objavljeno: 11:20h

Ulica Dr Đorđa Kovačevića, jedna od najprometnijih ulica u Lazarevacu dobila je potpuno nov i moderan izgled. Radovi na kompletnoj rekonstrukciji ulice finasirani su sredstvima GO Lazarevac i JP "Putevi Beograda", a završne radove na asfatiranju kolovoza, izvodilo je JKP Beograd - put.

Obilazeći završne radove na asfaltiranju kolovoza u ovoj ulici predsednik GO Lazarevac Bojan Stević je istakao da je završetkom Ulice Dr Đorđa Kovačevića, uz nešto ranije rekonstruisane ulice 1300 kaplara i Kralja Petra, Lazarevac dobio jednu modernu i zaokruženu saobraćajnu celinu. Predsednik Stević je ovom prilikom istakao da je tokom prve faze rekonstrukcije ove ulice urađena nova vodovodna mreža i postavljena nova javna rasveta.

foto: Foto: Opština Lazarevac

Sa jedne strane ulice trotoari su popločani najsavremenijim behaton pločama, zasađen novi drvored, postavljeni novi mobilijari i urađeni prilazi za 6 ulaza u stambene zgrade u ovoj ulici.

Trenutno, faktički druga faza radova obuhvata kompletno asfaltiranje kolovoza u ovoj ulici u dva sloja, a u narednim danama novi sloj asfalta dobiće i trotoari na drugoj strani Ulice Dr Đorđa Kovačevića, koji su u potpunosti rekonstruisani u dužini od oko 400 metara, kazao je Stević i dodao da će u narednim danima na istoj strani ulice, biti urađeno još četiri prilaza za stambene zgrade.

foto: Foto: Opština Lazarevac

Rekonstrukcijom Ulice Dr Đorđa Kovačevića pored novog asfalta u dužini od 500 metara, dobili smo i oko 25 novih parking mesta za bezbedno parkiranje, ali smo sa druge strane i rekonstrukcijom trotoara i podizanjem ivičnjaka povećali i bezbednost pešaka, kazao je Stević.

Predsednik GO Lazarevac, tokom obilaska Ulice Dr Đorđa Kovačevića zahvalio se građanima Lazarevca i svim učesnicima u saobraćaju na strpljenju i razumevanju koje su pokazali tokom izvođenja radova.

Imali smo problem jer smo morali sve infrastrukturne radove koje smo započeli, da tokom epidemije Covid-19 gotovo zaustavimo, ali evo u ovom trenutku kada je epidemiološka situacija nešto bolja koristimo poslednje dane lepog vremena u ovoj 2020. godini da završimo započeto, istakao je Stević.

Apelujem i molim svoje sugrađane, komšije i svoje prijatelje da imaju strpljenja i razumevanja dok se izvode radovi, jer se zaista trudimo da što više uradimo u ovoj 2020. godini dok nam lepo vreme ide na ruku za izvođenje radova, zaključio je predsednik GO Lazarevac.

foto: Foto: Opština Lazarevac

Pored predsednika GO Lazarevac radove u Ulici Đorđa Kovačevića obišli su i predsednik Skupštine GO Lazarevac Bojan Sinđelić i njegov zamenik Željko Pavlović, članovi Veća GO Lazarevac i direktori lazarevačkih javnih preduzeća.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Gradske opštine Lazarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove Gradske opštine Lazarevac.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.