OVO JE SRPSKI ADVOKAT KOJI JE DOŽIVEO PAKAO U KAZAHSTANU: Ono što mu se desilo je NAJGORA NOĆNA MORA!
Velimir Bato Bjelanović, Foto: Printscreen/facebook

drama

OVO JE SRPSKI ADVOKAT KOJI JE DOŽIVEO PAKAO U KAZAHSTANU: Ono što mu se desilo je NAJGORA NOĆNA MORA!

Bjelanović ističe, na putešestviji po Aziji, na kom je za 44 dana obišao jedanaest zemalja i prešao 21.400 kilometara, Kazakhstanci bili najljubazniji i najsrdačniji narod, u nedođiji te zemlje policajac mu je oteo motocikl

Objavljeno:

Novosadski advokat Velimir Bato Bjelanović koji je motociklom Putem svile stigao do Mongolije, otkrio je da je u Kazakhstanu doživeo pravu agoniju - policajac mu je oteo dvotočkaša!

Iako su, kako Bjelanović ističe, na putešestviji po Aziji, na kom je za 44 dana obišao jedanaest zemalja i prešao 21.400 kilometara, Kazakhstanci bili najljubazniji i najsrdačniji narod, u nedođiji te zemlje policajac mu je oteo motocikl.

- Na putu kroz kazakhstansku stepu, pored jedne gostionice, zaustavio me je policajac. Nije tražio dokumenta, već je samo razgledao moj motor, pitajući koliko ima kubika, te koliku brzinu može da razvije... Zamolio me je da sedne na motocikl da se fotografiše. Međutim, upalio je motor i rekao da mora da proba, da zna da vozi… Pokušao sam da ga ubedim da odustane, objašnjavajući mu da je motor pretežak pošto je natovaren i da ga je nezgodno voziti ako ranije nije... Nije odustajao, već kazao: "Ja sam policajac i nećeš nastaviti put dok ne testiram motor" - priča Velimir Bato Bjelanović.

Sagovornik kaže da je imao broj telefona jednog bezbednjaka iz Kazakhstana, koji bi sigurno rešio ovaj problem, ali ga nije pozvao...

- Nisam hteo da koristim taj adut za ovako naizgled benignu situaciju, a i usred pustare nije bilo to tako jednostavno, jer dok taj prijatelj, bezbednjak udaljen stotinama kilometara reaguje, prođe dan... Shvatio sam da sa učinio veliku grešku što sam policajcu popustio - priča Velimir Bato Bjelanović.

Objašnjava da je kazahstanski policajac motorom umesto ka asfaltu, krenuo da vozi ka pesku.

- Uzalud sam vikao: “Ne, ne idi tamo”, on je još i prebacio u drugu brzinu i dao gas, a onda ubrzo upao u dubok pesak. Motor je pao na jednu stranu, a policajac na drugu. Napravio sam i video zapis ovog pada, kao da sam znao šta će se desiti. Čudno, ali šteta nije bila velika, malo su oštećeni rol bar, kofer i retrovizor. Policajac je bio poderan, krvavih ruku i ugruvan, ali me to nije zanimao - priča Velimir Bato Bjelanović.

Novasadski advokat dodaje da nakon tog peha kazakhstanski policajac više nije bio osion, već manji od makovog zrna, a posle su se izmirili i fotografisali.

- Nudio mi je pomoć, da ako me neko zaustavi da pokažem sliku sa njim i dao broj telefona da ga kolege zovu - kaže Bjelanović, koji nastavio dalje da osvaja daljine kazakhstanskih stepa.

Advokat Velimir Bato Bjelanović je objavio knjigu „Putem svile kroz Mongoliju – putopis jednog bajkera”, kako bi informirao ljubitelje dvotočkaša koji planiraju da se upute u ovakve avanture, a ovo putopisno štivo je vrlo zanimljivo i onima koji ne voze motore, ali vole avanturu.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.