POSTANITE VLASNIK POŠTE I DOMA KULTURE ZA SIĆU: Milivoje je uradio nešto prosto neverovatno!
Foto: Printscreen

navali, narode

POSTANITE VLASNIK POŠTE I DOMA KULTURE ZA SIĆU: Milivoje je uradio nešto prosto neverovatno!

Selo Brezna, nekada jedno od većih po broju stanovnika u gornjomilanovačkoj opštini, proživljava sudbinu mnogih mesta u Srbiji koja su napuštena i ugašena, a na dobošu je sve što se prodati može

Objavljeno:

Milivoje Filipović, pre nekoliko godina, pokušao je da spasi zavičaj od švercera i trgovaca tako što je kupio centar sela.

Ako kojim slučajem imate malo novca na računu možete za male pare da kupite glavni trg u selu Brezna, i to sve zajedno sa Domom kulture, poštom i mesnom zajednicom.

Selo Brezna, nekada jedno od većih po broju stanovnika u gornjomilanovačkoj opštini, proživljava sudbinu mnogih mesta u Srbiji koja su napuštena i ugašena, a na dobošu je sve što se prodati može.

“Ovo je nekada bio centar života, u poštu je stizalo na stotine pisama godišnje, a još uvek očuvani stoje sefovi i direktorske fotelje. Kupio sam ovo pre dve do tri godine od tadašnje zadruge, dom kulture, mesnu zajednicu, prodavnicu, pola pošte gde imaju dva stana i oko četri hektara obradive zemlje. Ne gledam da zaradim na tome, prodajem po istoj ceni, samo hoću da se uverim da će ovaj simbil sela otići u prave ruke“, kaže Milivoje.

“Ovo je simbol našeg sela, a danas je simbol i sudbine srpskog seljaka. Ovo je nekada bio uspešan voćarski kraj, do pre 10 godina ovde je bilo puno ljudi, imao si sa kim i da popričaš i da popiješ rakiju. Toga više nema i ostale su nam samo napuštene građevine kao spomenik da svedoče o tom vremenu“, kazao je Mihajlo Nikolić meštanin sela Brezna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.