STIŽE NAM STRAVIČNO NEVREME PRAĆENO OLUJOM: Biće snega, ali i poplava, DOBRO SE SPREMITE!
Oluja, ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

počinje

STIŽE NAM STRAVIČNO NEVREME PRAĆENO OLUJOM: Biće snega, ali i poplava, DOBRO SE SPREMITE!

Metereolozi u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori upozoravaju da se narednih dana očekuje olujno nevreme sa grmljavinom i obilnim padavinama koje mogu izazvati poplave, kao i da postoji mogućnost da se zabele planinski vrhovi

Objavljeno: 10:15h

"Od natprosečno toplog vremena, koje nas sa kratkom pauzom prati od početka septembra, oprostićemo se u subotu kada će nas zahvatiti izraziti hladni front," objavio je slovenački portal 24 sata (24ur.com).

Građani Slovenije uozoreni su da mogu da očcekuju "prilično raznovrsne vremenske događaje" - od oluja sa pljuskovima i jačim udarima vetra, do snega na planinama višim od 1.40 metara nadmorske visine.

U Sloveniji će temperatura pasti za najmanje deset stepeni, a samim tim će se steći uslovi za početak grejne sezone.

Zbog jakog juga, očekuje se da će talasi u Tršćanskom zalivu prelaziti visinu od dva metra, najavljuju slovenački meteorolozi.

Hrvatska Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske objavio je posebno saopštenje u kojem se navodi da će za vikend biti hladnije od proseka za ovo doba godine, da se očekuje obilna kiša i olujni vetar. Najviše padavina sutra se očekuje na Jadranu, gde su, kako se navodi, uz grmljavinsko nevreme moguće ponegde i bujične poplave. Bujične poplave zbog kiše i nevremena moguće su i u gorskim predelima, kao i u unutrašnjosti Dalmacije, gde je takođe izdat drugi stepen upozorenja - narandžasto za opasno vreme.

Crna Gora

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore upozorio je da se u naredna četiri dana očekuju nestabilne vremenske prilike, ponegde sa obilnom kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, olujnim južnim vetrom. Zbog obilne kiše, velikog priliva vode, i jakog južnog vetra, upozoravaju iz Diretkorata, potencijalno su moguće i određene posledice u centralnim, južnim i primorskim predelima.

Srbija

Kada je reč o Srbiji, RHMZ najavljuje da će se toplo vreme zadržati do petka, a da se u noći od petka ka suboti, u subotu i nedelju očekuje jače naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature za 10 do 15 stepeni. Prema prognozi za danas, u većem delu zemlje pretežno sunčano, na jugu posle podne promenljivo oblacno, ponegde s kratkotrajnom kisom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab, zapadni i jugozapadni.

Najniža temperatura od 10 do 17, najviša od 26 do 29 stepeni. U Beogradu pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura 17, najviša 28 stepeni. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 1. oktobra promenljivo oblačno i toplo, posle podne ponegde kratkotrajna kiša. U toku noći od petka ka suboti i u subotu jače naoblačenje s kisom, pljuskovima, grmljavinom i značajnim padom temperature. U nedelju i ponedeljak oblačno, hladno i vetrovito, mestimično s kišom. U utorak i sredu promenljivo oblačno i sveže, ponegde još sa kratkotrajnom kišom. U četvrtak razvedravanje i malo toplije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)

Pogledajte video na našem youtube kanalu


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.