I DALJE KRITIČNO: U ustanovama socijalne zaštite 69 zaraženih virusom korona!
Dom za stara lica / Ilustracija, Foto: profimedia

KORONA SE NE SMIRUJE

I DALJE KRITIČNO: U ustanovama socijalne zaštite 69 zaraženih virusom korona!

Kako se navodi, od Kovida-19 do sada je izlečeno 1020 korisnika ustanova socijalne zaštite i 410 zaposlenih

Objavljeno:

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih virusom korona zaražena su 53 korisnika i 16 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrđeno je u Gerontološkom centru Knjaževac, Gerontološkom centru Subotica, Gerontološkom centru Novi Sad - RJ Liman i RJ Novo naselje, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju ''Srce u jabuci'' u Jabuci kod Pančeva.

Takođe, zaraženih ima i Ustanovi za decu i mlade ''Sremčica'' u Beogradu, Centru za socijalni rad u Vranju, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Kladomox plus'' u Kelebiji i Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Terza Eta'' u Priboju.

Kako se navodi, od Kovida-19 do sada je izlečeno 1020 korisnika ustanova socijalne zaštite i 410 zaposlenih.

Resorno ministarstvo donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'' u Beogradu, Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'' u Umci, Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu i Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'' u Beogradu.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Republike Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.