IZ HAGA POSLALI VELIKO UPOZORENJE: Ovo je novina koja se nije očekivala, pominje se Kosovo!
Foto: Profimedia

večeras se desilo

IZ HAGA POSLALI VELIKO UPOZORENJE: Ovo je novina koja se nije očekivala, pominje se Kosovo!

Tužilac Specijalnog suda u Hagu Džek Smit saopštio je večeras da će krivično goniti osobe koje otkriju identitet potencijalnih svedoka ili u tome pomognu.

Objavljeno:

Smit je u saopštenju, povodom tvrdnji predstavnika Ogranizacije ratnih veterana OVK da su im nepoznate osobe dostavile mnoge dokumente suda u Hagu, istakao da se to udruženje više puta upustilo u aktivnosti koje su, kako je naveo, usmerene na miniranje dolične primene pravde.

"U to isto vreme sam primetio hvale vredni profesionalizam i moralni integritet kosovskih novinara i drugih komentatora u javnosti, od kojih su mnogi jasno rekli kako takve aktivnosti miniraju vladavinu zakona i kurs pravde", ističe se u saopštenju.

Takođe je pohvalio, kako je naveo, moralne novinare širom Kosova koji su odbili da publikuju dokumente koje su dobili, kao i mnoge novinare koji su im dobrovoljno predali dokumente koje su primili od strane Organizacije veterana OVK i javno naznačili da bi sudelovanje u deljenju takvih informacija moglo da predstavlja krivično delo po Krivičnom zakoniku Kosova.

"Specijalizovano tužilaštvo je posvećeno istrazi i krivičnom gonjenju pojedinaca koji su počinili takva krivična dela, uključujući otkrivanje identiteta lica koja bi mogla da budu pozvana na sud ili bilo kakvih informacija koja mogu da dovedu do njihove identifikacije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.