VREMENSKA PROGNOZA IZAZVALA JE PRAVU POMETNJU! Evo šta tačno čeka Srbiju, dobro se spremite za period koji dolazi
Vreme / Ilustracija, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

VREMENSKA PROGNOZA

VREMENSKA PROGNOZA IZAZVALA JE PRAVU POMETNJU! Evo šta tačno čeka Srbiju, dobro se spremite za period koji dolazi

Jesen je nastupila, a poznato je i kakvo će vreme biti narednih dana

Objavljeno:

U Srbiji će sutra ujutro i pre podne biti pretežno sunčano ili malo oblačno, posle podne promenljivo i toplo, ponegde s kratkotrajnom kišom i pljuskovima uz mogućnost grmljavine.

Vetar će biti slab i umeren, na jugu Banata pre podne, a u planinskim predelima posle podne povremeno jak, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 8 stepeni po kotlinama jugozapadne i južne Srbije do 20 na jugu Banata, najviša dnevna od 26 do 30 stepeni, saopštio je RHMZ.

U Beogradu pre podne pretežno suncano, posle podne promenljivo oblačno i toplo, na sirem podrucju je moguca kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, posle podne u slabljenju i skretanju na jugozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 18 stepeni, najviša dnevna oko 29 stepeni.

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana - do 30. septembra:

foto: RHMZ Printscreen

Do petka promenljivo oblačno i toplo sa najvisom temperaturom u vecini mesta od 27 do 30 stepeni i retkom pojavom kratkotrajne kise i pljuskova uz mogucnost grmljavine, uglavnom u centralnim, zapadnim i juznim krajevima.

Zatim hladnije, za vikend i pocetkom naredne sedmice pretezno oblacno, mestimicno sa kisom i pljuskovima sa grmljavinom, koji ce od utorka uz promenljivu oblacnost biti ređa pojava.

Meteorolog Đorđe Đurić je ranije za naš portal pojasnio i kakvo nas vreme može očekivati do kraja sezone, budući da je sve nas nagla promena temperature i pojava nevremena iznenadila.

- Došlo je do prodora vlažnije vazdušne mase sa zapada i to je nama donelo osveženje i pljuskove sa grmljavinom pred kraj dana u prethodnom periodu. Imali smo mi i jačih oluja, bilo je i grada, što je normalna pojava i treba ga očekivati u ovom delu godine. Treba očekivati još negde jake pljuskove praćene grmljavinom na severoistoku Srbije. Ono što je interesantnije, ovog leta se nećemo susretati sa ekstremnim vrućinama, ovo možemo okarakterisati kao leto sa prosečnim temperaturama. Ono je posebno i po tome što imamo nešto više padavina. Početak leta nam je doneo ekstremne količine padavina, pa je dolazilo do poplava. Do kraja avgusta se ne očekuju neke značajnije promene, nećemo imati značajnije zahlađenje, niti velike vrućine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.