DA LI JE PRIČA O KAZNI OD 1200 DINARA ISTINA? Maloletnici iz Leskovca kod sudije zbog mučenja mačke
Mučili su mačku, Foto: Instagram/printscreen/pokretlevitijan

UŽAS

DA LI JE PRIČA O KAZNI OD 1200 DINARA ISTINA? Maloletnici iz Leskovca kod sudije zbog mučenja mačke

Maloletni D. M. i V. M. su mučili životinju i to sve snimali

Objavljeno: 20:10h

Maloletni Leskovčani D. M i V. M, koji su mučili mačku i snimak stravičnog zlostavljanja postavili na društvene mreže, saslušani su u policiji, a Više javno tužilaštvo u Leskovcu odlučiće o kazni.

Na pitanja da li je policija dostavila dodatna objašnjenja u vezi sa maloletnim zlostavljačima, da li je pokrenuta istraga i za koje delo se terete, kao i da li je istina da su, kako su pisali pojedini mediji, oni kažnjeni sa najmanjom sumom - 1.200 dinara, iz Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu kažu da pripremni postupak vodi sudija za maloletnike.

- Više javno tužilaštvo u Leskovcu pokrenulo je pripremni postupak prema maloletnim D. M. i V. M, zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja iz čl. 269 st. 1. Krivičnog zakonika. Pripremni postupak vodi sudija za maloletnike Višeg suda u Leskovcu, a nakon okončanja pripremnog postupka tužilaštvo će doneti odluku o stavljanju predloga za izricanje krivične sankcije sudiji za maloletnike Višeg suda u Leskovcu - navela je Ljiljana Zlatanović Janković, viši javni tužilac.

Oni su u policiji saslušani u prisustvu roditelja.

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.