BAKA RADOJKA (90) IMA RECEPT ZA DUGOVEČNOST! Ne gleda televiziju i ne čita novine, čuva koze, PRIČA SAMO SA MAČKOM
Radojka Dragović, Foto: RINA

NEOBIČAN ŽIVOT

BAKA RADOJKA (90) IMA RECEPT ZA DUGOVEČNOST! Ne gleda televiziju i ne čita novine, čuva koze, PRIČA SAMO SA MAČKOM

Ova starica ne čita novine, ne gleda televiziju, ne zna ni šta je internet i ništa od toga joj ne nedostaje. Najviše žali jedino što nema sa kim da porazgovara, jer u njeno selo niko ne dolazi

Objavljeno:

Čačak - Devedeset leta do sada je izbrojala Radojka Dragović, koja ceo svoj životni vek provodi u nepristupačnim besputima planine Jelice. Iako već zagazila u desetu deceniju života, ova baka trudi se da privredi koliko može, jer je, kako kaže, samo rad održava živom.

"Svaki dan čuvam stado koza, nije mi teško, jer sam ceo život radila izuzetno teške poslove i sad kad treba samo da odmaram i šetkam se, ja ne mogu, navikla sam da se budim sa prvim petlovima i budem korisna", kaže baka Radojka za RINU.

Ova starica ne čita novine, ne gleda televiziju, ne zna ni šta je internet i ništa od toga joj ne nedostaje. Najviše žali jedino što nema sa kim da porazgovara, jer u njeno selo niko ne dolazi.

foto: RINA

"Imala sam drugarice i sa njima sam uvek pričala, ja sam od svih izgleda bila najotpornija, jer jedino sam ja još uvek živa, ali šta vredi kad sam potpuno sama. Teška je takva starost. Muž mi je umro, a dece nisam imala. Ako biste naišli pored kuće i čujete me da pričam to jedino može biti sa mačkom", sa tugom u glasu priča Radojka dok postavlja još jednu šerpu na sred kuće, kako bi skupila vodu jer krov prokišnjava.

foto: RINA

Recept za dugovečnost, ova uprkos svemu, vitalna starica kaže da nema, ali ipak ima poruku za sve buduće naraštaje.

"Preživela sam dva rata, zaraze i epidemije, a evo na ovom svetu zatekla me je i famozna korona. Čuvajte zdravlje i nemojte da vas starost pita gde vam je bila mladost. Još je i moja baka govorila samo je važno da čovek ostane"u pameti", sve ostalo će lako", poručuje baka Radojka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.