OVO SE DOGODILO U SRBIJI POSLE 6 MESECI: Kakvo prijatno iznenađenje za građane!
Kolarac, Foto: Kurir

lepa vest

OVO SE DOGODILO U SRBIJI POSLE 6 MESECI: Kakvo prijatno iznenađenje za građane!

Divan koncert!

Objavljeno:

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" nastupio je danas u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine na promenadnom koncertu pod nazivom "Bah 335".

Koncert posvećen Bahovoj muzici ujedno je bio i prvi nastup Umetničkog ansambla "Stanislav Binički" u zatvorenom prostoru, kao i prvi koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine od početka epidemije korona virusa.

Uz Ansambl "Binički" nastupili su mladi, ali već afirmisani pijanisti i kamerni muzičari Dušan Toroman, klavir, Marija Kovač, flauta i Milena Maleš, klavir.

Ansamblom je dirigovao maestro Pavle Medaković, autor projekta je profesorka Zlata Maleš, a cifra 335 u nazivu koncerta označava broj godina od rođenja Johana Sebastijana Baha.

Koncert "Bah 335" je održan uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera, ali i uz veliku radost publike koja je, nakon šest meseci, sa pravim uživanjem dočekala klasiku u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je prihod od ulaznica, koliko god simboličan, deo podrške Kolarčevoj zadužbini i svim muzičkim umetnicima željnim nastupa pred publikom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.