ŽIVOT U VREME PANDEMIJE: Trenutna situacija je PREVIŠE STRESNA, obratite pažnju na OVU BITNU STVAR
Stresna situacija, Foto: Profimedia

ANKSIOZNOST

ŽIVOT U VREME PANDEMIJE: Trenutna situacija je PREVIŠE STRESNA, obratite pažnju na OVU BITNU STVAR

Kako je još upozoreno, trenutna situacija je dovoljno stresna da bi se dodavao stres i anksioznost pokušajem da se sve uradi istovremeno

Objavljeno:

U uspostavljanju balansa između privatnog i poslovnog u spefičnim uslovima izazvanim korona virusom prvi korak je odredjivanja prioriteta, ocenili su učesnici tribine Hemofarm fondacije, iz jesenjeg ciklusa "Na kafi sa psihologom".

Kako je ocenjeno, imajući u vidu da su se u novoj realnosti poslovni i privatni život prepliću i da se sada posao obavlja istovremeno kad i kućni i porodični poslovi, prvenstveno treba odrediti šta treba da se uradi prvo, a šta može da sačeka.

Kako je još upozoreno, trenutna situacija je dovoljno stresna da bi se dodavao stres i anksioznost pokušajem da se sve uradi istovremeno.

Prema ocenu učesnika tribine, drugi korak je adaptacija, odnosno u privatni život "treba uneti malo strukture, a u poslovni preneti ležernost iz privatnog života".

"I kao što smo svi morali prvo da se prilagodimo globalnoj krizi, tako sada moramo novonastalu situaciju u poslovnom i privatnom životu da prilagodimo svojim potrebama i mogućnostima", istakla je psiholog Miona Živkov Ivanišević, na tribini koja je u celosti dostupna na YT kanalu Hemofarm fondacije.

Kako je konstatovano na tribini, od proglašenja pandemije korone, malo je ljudi na planeti koji nisu "izbačeni iz koloseka" i naterani da vode drugačije živote.

Značajno je promenjen način na koji se živi, radi i druži. Za većinu, ona je značila socijalno distanciranje i prelazak na rad od kuće.

Iako posao od kuće može da ima svojih prednosti, privikavanje na novu vrstu svakodnevice za mnoge je problematično.

Jedan od glavnih razloga za to stanje je u teškoći da se medju zidovima svog stana pronadje prava ravnotežu izmedju poslovnog i privatnog život, pa je tribina i održana kao pomoć i odgovor na takvu teškoću.

O ovoj problematici razgovarali su organizacioni psiholog i HR menadžer Miona Živkov Ivanišević, BDK Advokati i psiholog i novinar Dragan Ilić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.