RIZIK OD ZARAŽAVANJA KORONOM U CRNOJ GORI SAD JE JOŠ VEĆI! Dr Kisić izričita, Kon je imao tu ŠTA DA DODA
Foto: Printskrin

AU!

RIZIK OD ZARAŽAVANJA KORONOM U CRNOJ GORI SAD JE JOŠ VEĆI! Dr Kisić izričita, Kon je imao tu ŠTA DA DODA

Ne bi smelo da bude nekih ekscesa u smislu nekog povećaja", rekao je Kon

Objavljeno:

Rizik od oboljevanja građana od korona virusa koji su otišli u Crnu Goru je danas veći nego prošle nedelje izjavila je epidemiolog prof. Darija Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je na konferenciji Kriznog štaba istakla da je taj rizik veći čak 25 puta.

Navodeći da je u Crnoj Gori hospitalizovano 229 pacijenata, a u Srbiji 331, Kisić Tepavčević je rekla da je rizik za hospitalizaciju na područje Crne Gore u odnosu na Srbiju osam puta veći, ako se uzme u obzir broj stanovnika.

Epidemiolog Predrag Kon je na pitanje da li mera nadzora može da bude kontraproduktivna, s obzirom da su velike gužve što je dodatni rizik, odgovorio da ne bi trebalo da bude tako i da se građani ne vraćaju samo autobusima već i avionom, kao i sopstvenim prevozom.

Prema njegovim rečima, nijedan slučaj zaražavanja u avio prevozu nije zabeležen pre svega zbog obaveznog korišćenja maski, te podseća da je regulisano da se maske nose i u autobsuma.

"Ne bi smelo da bude nekih ekscesa u smislu nekog povećaja", rekao je Kon.

Kon je istakao da je sistem nadzora izuzetno važan i za budući period kada se očekuje veći priliv građana, u novembru i decembru, a naročito uoči Nove godine.

foto: Printskrin

"Taj sistem će biti od velike koristi", rekao je Kon.

Epidemiolog je ocenio i da su rezultati pokazali da u školama postoji disciplina, navodeći da je u 18 beogradskih škola bilo 19 slučajeva zaražavanja, te da su u samo jednoj školi bila dva povezana slučaja.

"To je pokazatelj da sistem funkcioniše. Ako budemo poštovali mere koje budemo donosili imamo ozbiljnu šansu da izbegnemo dramatičan udar kao šmo imali u julu", poručio je Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.