Veliko nevreme na Zlatiboru: Voda nosila automobile, vatrogasci evakuisali zarobljene ljude (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook/Nikola Mitrovic

NEMA ŽRTAVA

Veliko nevreme na Zlatiboru: Voda nosila automobile, vatrogasci evakuisali zarobljene ljude (VIDEO)

Nevreme u zlatiborskom kraju izazvalo je izlivanje potoka i poplavu koja je odnela nekoliko vozila i pričinila materijalnu štetu
Objavljeno:

Veliko nevreme zahvatilo je zlatiborski kraj, gde je palo 42 litra kiše po kvadratnom metru, izazvalo izlivanje potoka i poplavu koja je odnela nekoliko parkiranih vozila i pričinila materijalnu štetu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Reka Sušica, koja se uliva u Đetinju, nadošla je zbog velike količine padavina, ali u RHMZ kažu da opasnosti od izlivanja reka u Srbiji nema.

- Zbog velikih padavina jutros je došlo do izlivanja potoka. Jedan žena sa svojim trogodišnjim sinom ostala je zarobljena u kući, a evakuisali smo ih pomoću lestvi i konopaca. Bujica je odnela tri automobila. Voda je bila tri do četiri metara iznad normalnog nivoa, a sada se situacija smirila i voda se povukla nazad u korito - rečeno je iz Vatrogasne stanice Čajetina

Slobodan Sovilj iz RHMZ kaže da je na područje zapadne i južne Srbije, pala znatna količina padavina te da je najviše padavina bilo na području Zlatibora, Sjenice i Požege.

- Tamo je registrovano 44 litara po kvadratnom metru kiše, dok u velikom delu istočne i severoistočne Srbije uopšte nije bilo padavina'', rekao je Sovilj Tanjugu.

Potop u Kruševcu! Izlila se Ribarska reka i poplavila oranice! (VIDEO)

Opasnosti od izlivanja reka nema, tvrde u RHMZ. Prema njihovim navodima, u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji je, kako kažu, palo oko 40-45 litara kiše po kvadratnom metru, RHMZ je izdao narandžasti alarm zbog padavina, ali ne i hidrološki alarm koji bi ukazivao na mogućnost poplava i izlivanja reka.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.