TRAŽITE SAVRŠENOG KUĆNOG PRIJATELJA: Ovo je 5 rasa PASA koji se UKLAPAJU u ZATVORENE PROSTORE
Donosimo vam 5 prilagodljivih rasa za život u stanu, Foto: Profimedia

dobar savet

TRAŽITE SAVRŠENOG KUĆNOG PRIJATELJA: Ovo je 5 rasa PASA koji se UKLAPAJU u ZATVORENE PROSTORE

Imajte na umu da će život sa energičnom, aktivnom rasom bilo koje veličine biti vrlo izazovan ako joj se ne obezbedi potrebna vežba!

Objavljeno:

Vaše urbano prebivalište ne bi trebalo da vas spreči od radosti vlasništva psa. Međutim, pre izbora krznenog člana porodice treba pažljivo razmotriti svoj životni stil, prostor i potrebe psa.

Suprotno uvreženom mišljenju, određena kvadratura vas ne ograničava na samo određene rase pasa. U zavisnosti od vremena koje možete rezervisati za igru na otvorenom, neke srednje i velike rase mogu da odgovaraju vašem domu. Imajte na umu da će život sa energičnom, aktivnom rasom bilo koje veličine biti vrlo izazovan ako joj se ne obezbedi potrebna vežba!

Donosimo vam 5 prilagodljivih rasa za život u stanu.

1. Bostonski terijer

Bostonski terijer razvijen je u štalama Bostona kao borbeni pas oko 1870. godine. Danas je teško zamisliti bostonskog terijera kao borbenog psa, i ako je ikada postojala zaista srećna rasa, to je ova. Imaju nežnu narav i lako se mogu prilagoditi. Oni su sjajan porodični pas, kao i ljubazan pratilac samaca i starijih osoba.

2. Šar pei

Iako nisu baš poput svog drevnog pretka, zbog njihovih prepoznatljivih nabora na koži i crnih jezika shar pei-e je teško ne prepoznati! Poznati kao inteligentna, često svojeglava rasa, rana socijalizacija i obuka mogu pomoći da ovo postane idealan porodični pas. Obezbedite im dovoljno dnevnih aktivnosti i oni će biti najbolji mogući pas za život u stanu.

3. Mops

Mops je jedna od najstarijih rasa pasa na svetu, poreklom iz Kine oko 400. pr.Kr.. Njihova primarna svrha tada je bilo druženje, a bilo je poznato da su kućni ljubimci budističkih manastira na Tibetu. Ova tiha rasa je jedna od najboljih za život u stanu.

4. Francuski buldog

Francuski buldog (ili „francuz“) nastao je kao pas pratilac i ostao je upravo to do danas. Selektivno su uzgajani u Francuskoj od ranih buldoga u „toy“ buldoga i poznati su po karakterističnim ušima „šišmiša“. Njihova omiljena aktivnost je spavanje i ovi psi su poznati po svojoj prilagodljivosti.

5. Shih Tzu

Poreklo ovog simpatičnog malog psa možemo pratiti unazad do Kine, gde je stotinama godina držan kao kućni ljubimac. Shih Tzu je uživao u luksuznoj prošlosti, praveći društvo kineskoj kraljevskoj porodici od vremena dinastije Ming.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.