MLADI INOVATOR IZ TRSTENIKA IMA REŠENJE ZA PREČIŠĆAVANJE VODE! Evo kako je on došao na tu ideju!
Stefan Unić

INOVATOR I IDEJE ZA BOLJI ŽIVOT

MLADI INOVATOR IZ TRSTENIKA IMA REŠENJE ZA PREČIŠĆAVANJE VODE! Evo kako je on došao na tu ideju!

Projekat koji Stefan Unić želi da prikaže se tiče prečišćavanja zagađene vode i zemljišta

Objavljeno:

Stefan Unić mladi inovator iz Trstenik, bavi se ekologijom, iako studira mašinstvo, slobodno vreme provodi istraživajući i čitajući.

U poslednjih nekoliko meseci puno pažnje je posvetio jednom projektu koji je sam sproveo do kraja. Projekat se tiče prečišćavanja zagađene vode i zemljišta. Taj projekat je nešto potpuno novo kod nas i u svetu, ali on je ubacio neke inovacije u tom projektu i dodavanjem još nekih minerala poboljšao njegova svojstva i primenu. U našoj zemlji postoji veliki problem sa zagađenim zemljištem, a čim imamo zagađeno zemljište onda imamo i zagađenu vodu, hranu i sve drugo i to unosimo u organizam i stvara se problem.

Projekat koji je sam proučio, napisao ga i još uvek ga poboljšava, unapređuje kako bi se moglo smanjiti zagađenje vode. Uzor mu je bio deda Živan koji je jako poznat inovator, jedan od njegovih inovacija bila je presa za ispravljanje tvrdih metala, raonika i plugova.

Prisustvo bakterija u vodi za piće je obično posledica problema sa sistemima za prečišćavanje vode ili sa cevima koje distribuiraju vodu i ukazuje da voda može da bude kontaminirana bakterijama koje mogu izazvati bolesti. Takođe, njegov projekat u vezi prečišćavanja vode pored otpadnih voda može se koristiti i za prečišćavanje vode za piće. Ovi filteri se koriste u domaćinstvu uglavnom.

foto: Printscreen

Do sada je ovo samo projekat koji je napisan I ja kao njegov autor bih ga najbolje sproveo, ali ovde to nije moguće, tako da moram pomoć pronaći u drugim zemaljama, ali on bi najviše voleo da u svojoj zemlji realizuje svaki projekat i plan do sada.

Tim povodom pružila mu se prilika da učestvuje na sajmu u Banjaluci, sajam lova, ribolova i ekologije gde će on prikazati svoj prototip za projekat prečišćavanja vode.

Projekat će biti predstavljen po prvi put u Banjaluci od 18 – 21 novembra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/A.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.