U OVOJ KUĆI ĆE SE 30. SEPTEMBRA DEŠAVATI PRAVA DRAMA! U pitanju su LJUDSKI ŽIVOTI
Vojislavu Vuksanoviću zakazano iseljenje, Foto: Privatna arhiva

ISELJENJE

U OVOJ KUĆI ĆE SE 30. SEPTEMBRA DEŠAVATI PRAVA DRAMA! U pitanju su LJUDSKI ŽIVOTI

Prethodni pokušaj izvršenja bio je 20. marta 2019 godine i tada je izvršiteljka odustala jer se na licu mesta nisu pristupili izvršni poverioci

Objavljeno:

Aktivisti pokreta Krov nad glavom Vojislavu Vuksanoviću i njegovoj porodici ponovo je zakazano iseljenje iz objekta koji ne postoji, saopšteno je iz ovog pokreta.

"Izvršiteljka je zakazala iseljenje porodici Vuksanović za 30. septembar, a u zaključku je navela da će na samom izvršenju prisustvovati i veštaci građevinske i geodetske struke sa ciljem da pomognu identifikaciji predmeta izvršenja.

Nekoliko veštačenja sudskih veštaka već postoji, jedno u kome je navedeno da se objekat koji se nalazi na navedenoj adresi ne može identifikovati sa onim iz sudske presude, a i veštačenje iz koga se vidi da je predmet sudske presude, objekat od 66 kvadrata, srušen.

Dodatni problem je i što se na adresi nalazi više objekata i stambenih jednica, dok u presudi nije precizirano koji od tih je predmet izvršenja. Takođe, na osnovu uvida u zemljišne knjige se vidi da ni jedan od objekata nije upisan kao kuća, kako se navodi u presudi, već zgrade.

foto: Privatna arhiva

Prethodni pokušaj izvršenja bio je 20. marta 2019 godine i tada je izvršiteljka odustala jer se na licu mesta nisu pristupili izvršni poverioci. U zaključku je tada napisala da nema zakonskih uslova da izvrši presudu, jer se nisu pojavili izvršni poverioci koji treba da preuzmu nepokretnost.

Porodica Vuksanović je na ovaj način godinama izložena maltretiranju, neizvesnosti i stresu, jer presuda ne može da se izvrši, a poverioci koriste javne izvršitelje kako bi vršili pritisak u njihovu korist. Prva izvršiteljka nije uspela da izvrši presudu, a onda su angažovali drugu, kojoj nije prvi put da preuzima predmete, koje drugi izvršitelji ne mogu da sprovedu.

Ona umesto da prvo proveri da li uopšte postoji objekat izvršenja, zakazuje isto i pored toga što „kuća“ koja se navodi u njenom zaključku ne postoji ni u katastru. Vlasništvo nad novim objektom je trenutno predmet odlučivanja Višeg suda u Beogradu, a poverioci pokušavaju da na svaki način sprovedu neizvršivu presudu kako bi izbegli bilo kakvo iznošenje dokaza i uzeli objekat u kom porodica živi sada već 90 godina.

Ovim putem pozivamo sve medije, organizacije iz oblasti zaštite ljudskih prava, kao i one koji se bave praćenjem rada javnih izvršitelja, da se pojave na zakazanom iseljenju kako bi na licu mesta 30.09. u 12 časova, videli na koji način izvršiteljka pokušava da sprovede neizvršivu sudsku presudu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.