AMERIČKI VOJNIK POSETIO HRVATSKU I ODMAH SE OGLASIO UPOZORENJEM: Ovih 5 stvari ni u LUDILU ne RADITE TAMO! (SPISAK)
Foto: Printscreen

reagovao

AMERIČKI VOJNIK POSETIO HRVATSKU I ODMAH SE OGLASIO UPOZORENJEM: Ovih 5 stvari ni u LUDILU ne RADITE TAMO! (SPISAK)

AMERIČKI vloger imena Kevin čiji YouTube kanal 30 And A Wake Up prati preko 50 hiljada ljudi objavio je video u kojem je naveo "pet stvari koje nikad ne bi trebalo raditi u Hrvatskoj"

Objavljeno: 18:02h

Kevin je video objavio početkom godine, tijekom boravka u Splitu.

"Hrvatska je jedno od najboljih mesta na svetu za posetiti, po mom mišljenju. Imate plaže, gradove, planine i puno dvoraca i starinskog šarma. Kad jednom posetite Hrvatsku, postoje određene stvari koje verojatno ne biste trebali raditi. Pri sastavljanju ovog popisa dobio sam neke informacije od svojih prijatelja iz Hrvatske", objasnio je Kevin.

Prva stvar koju je spomenuo je politika.

"Nikad ne razgovarajte o politici. Mnogo je osjetljivih tema oko rata sa Srbijom i raspada Jugoslavije. Na većinu obitelji ovdje rat je na neki način utjecao, tako da su to vrlo osobne teme. Bolje je ne ulaziti u ove rasprave", savjetovao je svojim gledateljima.

Druga stvar je smeće na plažama.

"Nikad ne ostavljajte smeće na plaži. Hrvatska je prekrasna zemlja s nevjerojatnim plažama. Hrvati su učinili zaista dobar posao održavajući svoje plaže vrlo čistima u usporedbi s mnogim drugim mjestima. Javne kante za smeće postoje svugdje. Nema opravdanja za bacanje smeća kad se na hrvatskim plažama uvijek može doći do kante za smeće", kaže.

Treća stvar su napojnice. Naglasio je da je u Hrvatskoj uobičajeno i očekivano dati napojnicu u iznosu od 10 posto ili od 15 posto za izvrsnu uslugu. "Nedavno sam došao s putovanja Azijom gdje napojnice nisu uobičajene i zaboravio sam dati napojnicu u prvom restoranu u Hrvatskoj. Obavezno ostavite napojnicu", savjetovao je.

Četvrta stvar koju je spomenuo su vlakovi.

"Nikad nemojte putovati vlakom u Hrvatskoj. Vozite se autobusom. Za razliku od ostatka Europe, hrvatski vlakovni sustav nije najbolji. Vlakovi ne voze baš često. Vožnja vlakom od Zagreba do Splita traje gotovo šest sati, a jednostavno se možete odvesti za četiri ili, još bolje, uzeti 45-minutni let koji će vas koštati samo oko 50 američkih dolara. Ali ne brinite se - autobusi su izvrsni", savjetovao je.

"Hrvatsku nikada ne zovite Jugoslavija ili bivša Jugoslavija", peta je stvar koju je savjetovao svojim gledateljima.

"Slično kao s politikom, i ovo je osjetljiva tema. To bi bilo poput prozivanja SAD-a bivšom Engleskom. Da, možda smo bili dio Engleske, ali nismo bivša Engleska. Ista stvar. Hrvatska je Hrvatska. Jugoslavija je bila samo jedna zemlja koja više ne postoji", zaključio je.

Inače, Kevin je bivši pripadnik američke vojne mornarice koji je u vojnoj službi proveo 20 godina života. 2015. godine umirovio se iz vojske te završio studij prava. Međutim, prošle godine odustao je od karijere pravnika kako bi se posvetio putovanjima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.