SRBI, NIŠTA OD ŠABAČKOG VAŠARA! Strah od korone rasterao slavare, prvi put u 100 godina NEĆE BITI ODRŽAN
Vašar, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

šteta

SRBI, NIŠTA OD ŠABAČKOG VAŠARA! Strah od korone rasterao slavare, prvi put u 100 godina NEĆE BITI ODRŽAN

Zbog korona virusa, prvi put posle jednog veka, nadaleko čuveni šabački vašar neće se održati

Objavljeno:

Popularno vašarište koje se pred Malu Gospojinu pretvara u najveću i najposećeniju pijacu, kafanu i zabavni park na otvorenom u zemlji, već bi počelo da radi.

Po pravilu, sedam dana pred šabačku preslavu, 21. septembra kada je i “glavni” vašarski dan, zakupci tezgi i prostora su već postavljeni, a fešta pod šatrama uveliko počinje.

Ove godine međutim, sve je prazno. U JKP “Stari grad” koji je organizator šabačkog vašara, kažu da su postupili shodno preporuci Zavoda za javno zdravlje u kojem stoji da se “ovakva manifestacija ne može održati prema mišljenju Centra za kontrolu i prevenciju bolesti”.

- Smatramo da nije vreme za ovakva okupljanja i da je i dalje velika mogućnost zaražavanja. Na ovakvim manifestacijama, ne postoji mogućnost kontrolisanja mera koje su propisane Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 – stoji u odgovoru ZZJZ na zahtev organizatora.

Na šabački vašar svake godine se sjati oko 300.000 hiljada posetilaca, a preko 500 trgovaca zakupi tezge i prostor za prodaju svega i svačega. Prva asocijacija na grad na Savi mnogima je upravo Malogospojinski vašar, u kojem će se posle više od sto godina na pesmu “Hoćemo li u Šabac na vašar?”, odgovoriti sa “Nećemo!”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.