MAJKA IH JE NAPUSTILA, OTAC JE UMRO, O NJIMA BRINE BAKA KOJA SKUPLJA SEKUNDARNE SIROVINE: 4 dece grcaju i GLADUJU
Objava stolara Mileta, Foto: Profimedia, Printscreen/facebook

stolar Mile traži i našu POMOĆ

MAJKA IH JE NAPUSTILA, OTAC JE UMRO, O NJIMA BRINE BAKA KOJA SKUPLJA SEKUNDARNE SIROVINE: 4 dece grcaju i GLADUJU

Jedno dete boluje od epilepsije!

Objavljeno:

Milorad Jurković, kako mu je pravo ime, već četiri i po godine pravi i poklanja stolice za hranjenje dece svima koji ne mogu da ih priušte.

Za život i materijal zarađuje od harmonike. Slavu i nadimak je, ipak, stekao kao stolar i dobrotvor.

Milorad Jurković, u narodu poznatiji kao stolar Mile opet je osvojio srca ljudi u Srbiji. Kao što smo ranije pisali, ovaj poznati srpski humanitarac, pokazao je koliko srce ima čak i u jeku epidemije koronavirusa.

Naime, on je dokazao da ni zaraza ne može da ga zaustavi, pa tako hrabri Mile odnosi pomoć onima koji ne mogu sami.

Sada, Miletu treba naša pomoć kako bi pomogao nesrećnoj porodici. Naime, baka koja skuplja sekundarne sirovine sama odgaja 4 unučadi. Majka ih je napustila, a otac nedavno preminuo, pa su prepušteni na milost i nemilost životu.

Da nesereća bude još gora, jedno dete ima epilepsiju, i cela porodica se plaši da kaže lokaciju kako socijalna služba ne bi odvela decu od bake.

- Imamo jedan apel za porodicu od 4. dece dvoje odraslih od 20 i 19 i15 i 13 godina. Majka ih je odavno napustila a otac nedavno umro. O njima brine baka sakupljajući sekundarne sirovine koja je u drugoj kući ali ni ona ne može sve sama. Momak od 20 godina ima epilepsiju ali i sa tom bolesti sa drugim bratom idu u nadnice uče da orezuju voće i sve što treba da se radi. Devojčica sređuje po kući koliko je moguće srediti ali kada neko od lošeg trudi se da napravi bolje onda i zaslužuje pomoć. Ja vam ne mogu otkriti gde su jer se boje da ih nebi oduzeli i rastavili pa ko želi neka mi zameri mada niko ih nije ni edukovao da punoletni imaju pravo da budu hranitelji mlađima ali kako to kod nas biva... Potrebna im je pomoć jer patosa i nema. Imamo nameštaj ali ne možemo ga staviti ma zemlju. Treba odraditi plafon,odžak i nabaviti nešto kućnih aparata ogrevno drvo jer stiže zima. Stanje nije ni malo lako ali imamo majstore i ekipe koje su uključene u pomoć i čekaju da počnu sa radovima. Kada sve bude rešeno i sa kućom a nadam se brzo i papirološki ide objava zajedno sa njima. U Novom Sadu i mnogim gradovima koje sam obišao imate decu pored semafora te generacije koji prose... Ovi su ipak vredni i ne traže milostinju i takvima vredi pomoći. Ko želi i može da pomogne na bilo koji način NEKA MI SE JAVI PORUKOM U INBOX STRANICE zbog dogovora ! Kao prvo HVALA vam na poverenju a kao drugo znam da ćemo uspeti kao i uvek, napisao je stolar Mile na svom Fejsbuk nalogu.

Svako ko je u mogućnosti, može da se javi Miletu stolaru putem njegove Fejsbuk stranice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.