KON JE DANAS OVO STVARNO REKAO! Bezbednije je biti na Infektivnoj klinici nego na zabavi u Crnoj Gori! SLUŠAJTE GA
Predrag Kon, Foto: Printskrin

NAJNOVIJE

KON JE DANAS OVO STVARNO REKAO! Bezbednije je biti na Infektivnoj klinici nego na zabavi u Crnoj Gori! SLUŠAJTE GA

Krizni štab doneo je ranije danas doneo odluku da se od petka u 18 časova uvode nove mere za građane naše zemlje koji se vraćaju iz zemalja regiona

Objavljeno:

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 na konferenciji za novinare istakao da je u našoj zemlji stabilna, ali da to uvek može da se promeni.

Doktorka Darija Kisić je istakla da je do stabilne situacije dovelo poštovanje preporučenih mera i posebno je pohvalila najmlađe sugrađane koji idu u školu i koji se vrlo odgovorno ponašaju o čemu svedoči i dobra epidemiološka situacija u školama.

Doktor Predrag Kon je na konferenciji istakao da trenutno zbog epidemiološke situacije nije dobro letovati u Crnoj Gori.

“Bezbednije je trenutno biti na Infektivnoj klinici ukoliko nosite masku, nego na nekoj zabavi u Crnoj Gori”, istakao je doktor Kon govoreći o slavljima i okupljanjima.

“Ovo što smo dostigli treba da zadržimo. Ove mere koje su danas donete služe zato da što je moguće više virus zadrže od ulaska u Srbiju i da svi naši građani koju uđu u Srbiju se ponašaju u skladu sa onijm štpo nalaze ova situacija”, istakao je Kon.

Krizni štab je na sednici koja je održana danas doneo je odluku da se od petka u 18 časova uvode nove mere za građane naše zemlje koji se vraćaju iz zemalja regiona, a u kojima je učestalost oboljevanja od korona virusa veća.

Doktorka Darija Kisić je nakon sednice istakla da će u narednim danima sa građanima biti komunicirano šta sve te mere podrazumevaju i kako će se sprovoditi. Ono što se za sada zna jeste da će svi građani Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, pre svega iz zemalja u kojima je došlo do “eksplozije” korona virusa poput Crne Gore i Hrvatske, biće obavezni da se jave epidemiologu ili svom izabranom lekaru u roku od 24 sata od ulaska u zemlju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objectiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.