SRBI SU NAJOTPORNIJI NA KORONU! DA LI JE DO GENA?Srbija ima najveći broj oporavljenih u regionu!
Foto: Ilustracija/ Emilija Jovanovic

POHVALNO

SRBI SU NAJOTPORNIJI NA KORONU! DA LI JE DO GENA?Srbija ima najveći broj oporavljenih u regionu!

Prema poslednjim podacima sajta Worldometers, ako pogledamo zemlje u regionu i broj oporavljenih, Srbija je ubedljivo na prvom mestu sa 96,5 odsto lica koja su se izborila sa ovim virusom

Objavljeno:

Proteklih dana je, posmatrajući države u regionu, Srbija u jako dobroj poziciji što se tiče broja novoobolelih od korona virusa i broju testiranih, ali postoji još jedan bitan parametar po kojem prednjačimo, a to je broj oporavljenih pacijenata.

Prema poslednjim podacima sajta Worldometers, ako pogledamo zemlje u regionu i broj oporavljenih, Srbija je ubedljivo na prvom mestu sa 96,5 odsto lica koja su se izborila sa ovim virusom.

U Srbiji je registrovano ukupno 32.228 pozitivnih slučajeva, od kojih se njih 31.100 uspešno oporavilo. Da li je zbog dobrog zdravstvenog sistema, pravovremenog javljanja lekaru, discipline ili jednostavno imamo jače gene od ostalih pa smo zbog toga i u ovoj kategoriji najbolji.

Odmah iza Srbije, ali sa nešto slabijim rezultatom, na drugom mestu ove liste je Severna Makedonija. Kod naših južnih komšija je do sada registrovano ukupno 15.694 slučajeva od kojih je izlečeno 13.128, odnosno 83,6 odsto.

U Hrvatskoj gde je registrovano 13.368 pozivinih lica od kojih se oporavilo 10.721 ili 80,19 odsto što ih stavlja na treće mesto ove liste.

Znatno manji broj novih potvrđenih slučajeva proteklih dana beleži i Slovenija, a procenat oporavljenih pacijenata u ovoj zemlji je 74,9 odsto. Ukupno do sada imaju 3.603 potvrđenih slučajeva, od kojih se njih 2.699 oporavilo.

Država koja proteklih dana ima problema sa naglim porastom broja novoobolelih je Crna Gora, u kojoj je trenutno i veliki broj naših turista što može da predstavlja rizik i za "uvoz" virusa pri njihovom povratku. Prema poslednjim podacima ukupan broj pozitivnih slučajeva u Crnoj Gori je 6.385, dok je oporavljeno 4.460, odnosno 69,85 odsto pacijenata.

Još jedna zemlja koja ima problem sa rastom broja zaraženih je BiH. Ukupan broj potvrđenih slučajeva kod naših zapadnih suseda je 22.834, dok se oporavilo 68,6 odsto, tačnije njih 15.672.

Na poslednjem mestu ove liste, kada je reč o zemljama u regionu i broju oporavljenih pacijenata nalazi se Albanija. Prema poslednjim podacima ukupan broj potrđenih slučajeva u ovoj državi iznosi 11.021, dok se oporavilo 6.443 odnosno 58,46 odsto ljudi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.